ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Морегосподарський комплекс
АМПУ: європейці допоможуть одеським портовикам в очищенні моря
15:08 / 25.04.2023

ОДЕСА, 25 КВІТНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Європейське агентство з безпеки мореплавства допоможе Одеській філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» обладнанням та навчанням персоналу.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці «Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority».

В повідомленні АМПУ сказано:

Європейське агентство з безпеки мореплавства надасть Одеській філії ДП «АМПУ» спеціалізоване обладнання для локалізації та ліквідації забруднень у Чорному морі.

Представники Одеської філії взяли участь у навчанні від провідних розробників природоохоронного обладнання для ліквідації забруднень. У процесі навчання Європейські колеги продемонстрували правила застосування скимерів та V-образних систем збору забруднюючих речовин. Надалі ці знання дадуть змогу ефективно застосовувати обладнання, яке буде надано Європейським агентством з безпеки мореплавства (EMSA), для якісної ліквідації забруднень в акваторії Чорного моря.

Нагадаємо, що у березні 2023 року між Адміністрацією морських портів України та Європейським агентством з безпеки мореплавства (EMSA) у межах проєкту «Безпека мореплавства, безпека та захист морського середовища в регіонах Чорного та Каспійського морів» (BCSEA ІІ) було підписано Угоду щодо безоплатної передачі спеціалізованого обладнання для ліквідації забруднень в акваторіях морських портів України.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту