ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Морегосподарський комплекс
УДП відсудило судна, на які намагались «накласти лапу» росіяни
16:17 / 08.08.2023

ОДЕСА, 08 СЕРПНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Українське Дунайське пароплавство звільнило судна «Братислава» і «Механик Головацкий», заарештовані за позовом рф.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Українського Дунайського пароплавства.

У повідомленні підприємства сказано:

Буксир «Братислава» і самохідка «Механик Головацкий» повертаються в Україну із Сербії.

Судна заарештували понад рік тому за позовом NIS GAZPROM NEFT. Мажоритарним власником компанії-позивача є «ГАЗПРОМ НЕФТЬ» та «ГАЗПРОМ», які контролюються країною-агресором.

«Колишнє керівництво УДП чомусь саме у росіян замовляло послугу бункерування наших суден, — каже генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. — Ми припинили будь-які взаємовідносини з ворогом, і отримали у відповідь судовий позов.

рф домогалась арешту всього флоту УДП, але ми відбили атаку та продовжили працювати на Середньому Дунаї та виконувати рейси у Сербію. У заручниках залишились лише два судна.

Понад рік тривала запекла боротьба, нарешті судна звільнені з полону. Скоро будемо зустрічати їх в Україні.

Відсутність двох одиниць тягового флоту не вплинула на обсяг перевезень УДП. Підприємству вистачало тяги. Ще до повернення суден (завдяки ремонтній програмі) кількість самохідного флоту в експлуатації перевищила 30 одиниць.

Але роботи звільненим суднам вистачить. Цього року ми розбудували інфраструктуру з обслуговування барж, створили ще одну ремонту ділянку, зменшили кількість барж у простої та, відповідно, збільшили кількість несамохідного флоту, який може одночасно перебувати в експлуатації. Простіше кажучи, тепер немає черги на ремонт, баржі приходять з рейсу, обслуговуються і одразу стають під завантаження. Скоро також очікуємо завершення будівництва перших нових барж SLG.

А більше барж – це і більше тяги.

Отже, плюс буксир та самохідка це дуже круто. Компанія ще минулого місяця перевезла перший мільйон тонн вантажів і швидко збільшує оберти».


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту