ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Соціальна сфера
Протягом 2022 року Служба зайнятості Одещини працевлаштувала 15,3 тис. шукачів роботи
14:47 / 23.12.2022

ОДЕСА, 23 ГРУДНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР'Я – Одеська обласна служба зайнятості оголосила підсумки роботи за січень-листопад поточного року.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеського обласного центру зайнятості.

У повідомленні, опублікованому на Фейсбук-сторінці, ООЦЗ сказано:

#Нарада #Підсумки_роботи

🎯В Одеській обласній службі зайнятості підвели підсумки роботи

🧑‍🏫22 грудня 2022 року в Одесі відбулась розширена нарада Одеської обласної служби зайнятості «Підсумки роботи за 11 місяців 2022 року».

✅Директор Одеського обласного центру зайнятості Сергій Гаценко зазначив: «В умовах воєнного стану робота служби зайнятості ускладнилась з багатьох причин, але незважаючи на виклики, служба працювала організовано, ефективно і робила все, що можливо в цих умовах».

📊За 11 місяців 2022 року послугами Одеської обласної служби зайнятості скористалися 49,5 тис. громадян, які шукали роботу, з них 36,5 тис. осіб отримали статус зареєстрованого безробітного. Працевлаштовано 15,3 тис. осіб.

📌 До Одеської обласної служби зайнятості було заявлено 20,4 тис. вакансій, з яких 18,6 тис. укомплектовано.

🤝Служба активно співпрацювала з Одеською обласною та районними державними військовими адміністраціями і територіальними громадами. Проводились спільні ярмарки вакансій, організовувались громадські роботи.

🧳Особлива увага приділялась внутрішньо переміщеним особам. 219 роботодавців отримали компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування 496 внутрішньо переміщених осіб. Всього роботу знайшли понад 700 ВПО.

👩‍🎓Ефективно здійснювалась підготовка та перепідготовка шукачів роботи на базі ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості», де проходили навчання понад 3 тис. безробітних, в тому числі 282 осіб з 18 регіонів України.

💡З урахуванням вимог сьогодення в Одеькому ЦПТО були відкриті нові навчальні короткотермінові курси для підготовки молодших медичних сестер з догляду за хворими, психологічної допомоги у подоланні стресових та тривожних станів, соціальної роботи в умовах воєнного стану, цивільної оборони тощо.

✍️Проходить процес реформування служби зайнятості. Він потребує виваженості, поєднання зусиль для збереження нашого багатого досвіду та потенціалу. Ми до цього готові.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту