ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Суспільство
Одесский горсовет: участники АТО/ООС и пострадавшие участники Революции Достоинства могут пройти психологическую реабилитацию
17:21 / 02.07.2020
Общество

ОДЕССА, 02 ИЮЛЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Официальное сообщение Одесского городского совета о возможности прохождения психологической реабилитации одесситами, участвовавшими в АТО/ООС и пострадавшими в ходе событий Революции Достоинства.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в департаменте информации Одесского горсовета.

В сообщении горсовета сказано:

Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради здійснює направлення на проходження психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії у Донецькій та Луганській областях.

Направлення на проходження психологічної реабілітації можуть отримати особи, яким установлено один із статусів: учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника війни, постраждалого учасника Революції Гідності.

Для проходження психологічної реабілітації отримувач послуг обирає суб’єкта надання послуг, у якого бажає пройти реабілітацію, та звертається до районного управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або місцем фактичного проживання (перебування) із Заявою, складеною в довільній формі.

До Заяви додаються: копія посвідчення учасника бойових дій, або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни та копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням у районах антитерористичній операції у період її проведення, або участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення.

Отримувачі послуг, що мають статус постраждалого учасника Революції Гідності, разом із заявою подають копію посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності.

Станом на 01.07.2020 року департаментом праці та соціальної політики включено до переліку суб’єктів надання послуг такі установи:

• санаторій «Аркадія» Державної прикордонної служби України, який розташований за адресою: м. Одеса, 65009, Гагарінське плато, 1;

• ДП «Південь-Курорт-Сервіс» санаторій «Орізонт», який розташований за адресою: смт. Сергіївка, м. Білгород-Дністровський, Одеська область, 67780; вулиця Гагаріна, 1а;

• санаторно-курортний заклад ТОВ «Золота Нива», який розташований за адресою: смт. Сергіївка, м. Білгород-Дністровський, Одеська область, 67780; вулиця Чорноморська, 16;

• медичний центр «Нові Санжари» Національної гвардії України, який розташований за адресою: смт. Нові Санжари, Новосанжарський район, Полтавська область, 39300,провулок Курортний, 44.

Отримати детальні роз’яснення законодавства України учасники антитерористичної операції, постраждалі учасники Революції Гідності та особи інших категорій можуть в:

Управлінні праці та соціального захисту населення в Київському районі за адресою: вул. Корольова, 9 (2 поверх), за телефоном 705-45-70;

Управлінні праці та соціального захисту населення в Малиновському районі за адресою: вул. Косовська, 2д, за телефоном 705-14-66;

Управлінні праці та соціального захисту населення в Приморському районі за адресою: вул. Армійська, 9, за телефоном 705-13-09; 722-90-07;

Управлінні праці та соціального захисту населення в Суворовському районі за адресою: вул. Добровольського, 120а, за телефоном 705-59-77.

* * * *

Надання допомоги здійснюється відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. № 497, та Порядку проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 року № 1057.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.010
Перейти на повну версію сайту