ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Суспільство
Филологический факультет ОНУ имени И. И. Мечникова отметил 150-летие Леси Украинки
13:30 / 04.03.2021
Общество

ОДЕССА, 04 МАРТА 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Филологический факультет Одесского национального университета им. И.И. Мечникова торжественно отпраздновал 150 лет со дня рождения великой поэтессы Леси Украинки.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом сообщается на Фейсбук-странице «Новости Одесского университета».

В сообщении факультета сказано:

Студенти взяли участь у флешмобі з читання віршів, викладачі провели низку відкритих лекцій на факультеті та в інших вишах Одеси. Зокрема, доц. кафедри української літератури Нечиталюк І. В. провела урочисту лекцію в бібліотеці імені М. Грушевського. Проф. Кондратенко Н. В., проф. Дружинець М. Л., проф. Романченко А. П., доц. Стрій Л. І., доц. Шевченко Т. М., доц. Чикур Л. Д. взяли участь у науковій конференції «Леся Українка і сучасний гуманітарний дискурс» (Чернівці, 23 лютого 2021 р.).

На базі кафедри української літератури було проведено круглий стіл «Творчість Лесі Українки: на перехресті епох і культур» (до 150-ліття з дня народження письменниці), у якому взяло участь 35 викладачів, аспірантів і магістрів. Прозвучали доповіді як представників усіх кафедр філологічного факультету, так і гостей з Італії. Крім наукових доповідей, було продекламовано вірші Лесі Українки італійською та сербською мовами на засіданні круглого столу. Разом із професійним гідом Анною Купрій усі мали можливість здійснити віртуальну екскурсію шляхами Лесі Українки в Одесі. Круглий стіл став завершальним акордом святкування річниці з дня народження видатної письменниці на факультеті


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015
Перейти на повну версію сайту