ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Суспільство
В одеському парку відкрилась виставка, яка розвінчує російську пропаганду
17:12 / 23.08.2023

ОДЕСА, 23 СЕРПНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – В Одесі відбулася урочиста презентація виставки “Рашизм — це..” про сучасну російську квазіідеологію.

Про це, як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», повідомляється на Фейсбук-сторінці Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам'яті.

В повідомлені УІНП:Південь сказано:

Виставка, що розгорнулася на головній алеї парку імені Тараса Шевченка в Одесі триває з 16 серпня по кінець вересня. А 22 серпня відбулася урочиста презентація її для одеситів, яку провели співробітники Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Сергій Гуцалюк та Олександр Городилов.

Звертаючись до присутніх гостей, журналістів та курсантів Університету внутрішніх справ, Сергій Гуцалюк зауважив: “Що таке рашизм нині розуміють всі. І тут головне — продемонструвати відповідний візуальний матеріал, а також добірку матеріалів, щоби легко збагнути, що ж робиться в голові у російської влади і пересічних росіян, що підтримують збройну агресію своєї країни проти нашої держави”.

Також перед присутніми виступила заступник начальника управління – начальник відділу культури, національностей та релігій управління культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської ОДА Ярослава Різникова. Вона наголосила, що виставка має концептуальний характер і з цим матеріалом мають ознайомитися всі.

Про невивчені уроки історії та паралелі між Третім Рейхом і сучаснорю росією говорив під час презентації представник Міністерства закордонних справ України в Одесі Сергій Орлов.

А ось емоційною і глибокою була промова відомого дослідника Голокосту, директор музею жертв фашизму Павло Козленко. Він прямо провів паралелі між Гітлером і путіним та заявив, що Україна тепер переживає найстрашніше, що мало місце в доктринах нацизму і комунізму.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту