ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Суспільство
Одещина відзначає День Гідності та Свободи
15:35 / 21.11.2023

ОДЕСА, 21 ЛИСТОПАДА 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Одеська область другий рік відзначає День Гідності та Свободи в умовах повномасштабної війни.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської ОДА та в департаменті інформації Одеської міськради.

У повідомленні облвійськадміністрації сказано:

21 листопада — День Гідності та Свободи

У цей день відбулися дві знаменні події у новітній українській історії — Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року. Сьогодні в Одесі вшанували памʼять Героїв Небесної Сотні. Тих, хто не тільки своїми справами, а й втраченим життям продемонстрував бажання жити у вільній та демократичній державі.

У скрутний час, згуртовані ідеями європейської інтеграції та суверенності нашої держави, ми повинні зберегти незламний дух нашого вільного народу, адже саме єдність і волелюбність робить нас гідними нащадками наших предків. Вогонь запеклих не пече.

Слава Україні!🇺🇦

***

А в повідомленні Одеської міськради говориться:

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року.

Усі наступні роки засвідчили готовність українців, ризикуючи власним життям, протистояти підступним планам російського агресора.

З нагоди Дня Гідності та Свободи в Одесі відбулося покладання квітів до пам'ятного знака Героям Небесної Сотні в однойменному сквері на проспекті Шевченка.

«Українці — нація, яка відстоює свою свободу та незалежність, приклад для всього світу, як треба боронити свої цінності. Ми вічно пам’ятатимемо героїв, які загинули, захищаючи наші ідеали», — сказав заступник Одеського міського голови Павло Вугельман

Цього дня у закладах освіти та бібліотечних установах міста проводяться тематичні заходи, присвячені пам’ятним подіям новітньої української історії.

* * * * *

День Гідності та Свободи відзначається 21 листопада згідно з Указом Президента України №872/2014 від 13 листопада 2014 року. Мета запровадження пам’ятної дати — утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту