ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Каратистки з Одещини – переможниця та призерка чемпіонату Європи
17:21 / 26.03.2023

ОДЕСА, 26 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Топ-спортсменки Одеської області завоювали найвищі нагороди на чемпіонаті Європи з карате, який проходив у Іспанії.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Спортсмени Одеської області завоювали 2 медалі на чемпіонаті Європи з карате, який триває в іспанській Гвадалахарі.

ПІДСУМКИ

Одеситка Анжеліка ТЕРЛЮГА (тренери – Денис МОРОЗОВ, Володимир ЗАРЕЦЬКИЙ) – втретє стала чемпіонкою Європи в категорії «до 55 кг» (вдруге поспіль). Каратистка із Чорноморська Аніта СЕРЬОГІНА (тренер – Олександр ТОНКОШКУР) завоювала срібло в категорії «до 61 кг».

Для Анжеліки ця медаль стала п’ятою в особистому куміте на чемпіонатах Європи, для Аніти – 9-ю (!), 6-ю (!) поспіль.

Наші топ-каратистки вп’яте зробили медальний дубль на чемпіонатах Європи, а в 2017-му, взагалі, завоювали 4 медалі на двох: 2017 (дві бронзи в особистому куміте, золото в командному), 2018 (Анжеліка – золото, Аніта – срібло), 2019 (золото в командному куміте), 2022 (золото, бронза), 2023 (золото, срібло).

ЗОЛОТА АНЖЕЛІКА

У фінальному поєдинку Анжеліка ТЕРЛЮГА взяла верх над італійкою Веронікою Брунорі, яка на минулорічному Євро була 5-ю. Бій був завершений достроково, за 16 секунд до свистка, коли одеситка ударом рукою довела перевагу до восьми очок – 8:0. Вирішальну перевагу Анжеліка здобула своїм коронним ударом ура-маваші: перший вона зробила вже на 51-й секунді бою, другий – ще за 15 секунд, практично вирішивши підсумок бою – 6:0.

На шляху у фінал дворазова чемпіонка Європи в особистому куміте взяла верх над Робін Вінсент із Англії (8:0), Емі Коннелі із Шотландії (3:0) і, в півфіналі, німкенею Гізем Бугур (3:2).

Анжеліка ТЕРЛЮГА також виступала в командному куміте у складі збірної України. Українки обіграли збірні Польщі і Азербайджану, але в 3-му раунді поступилися француженкам.

СРІБНА АНІТА

У фінальному поєдинку з 20-річною німкенею Рєм Хаміс, яка є 6-ю в світовому рейтингу, Аніта СЕРЬОГІНА пропустила два удари рукою і програвала 0:2 за одну хвилину до завершення. Один бал Аніта відіграла вже за 20 секунд.

На шляху до свого 5-го європейського фіналу в особистому куміте Аніта перемогла шотландку Карлі Макнаб (4:0), гречанку Константіну Христопулу (6:0) і Лору Сівер із Франції (1:0).

ЗА ЧЕСТЬ ОДЕЩИНИ

На цьому Євро виступали ще два спортсмени Одеської області. 18-річний Ярослав ФЕДОРОВ (тренери – Олександр ТОНКОШКУР, Олексій КОНОВАЛОВ) посів 9-е місце у змаганнях з ката. Це його кращий результат на Євро. Ярослав впевнено пройшов перший раунд, а в другому став 5-м в своїй групі, відставши лише на 0,8 бали від виходу в топ-8. Дебютантка таких змагань Галина ЗАПОРОЖЧЕНКО (тренер – Олександр ТОНКОШКУР) завершила боротьбу в ката в першому раунді, посівши 7-е місце в своїй групі.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту