ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Одеські стрілки – переможці чемпіонату України
14:29 / 31.10.2023

ОДЕСА, 31 ЖОВТНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Одеські спортсмени завоювали золоті медалі чемпіонату України з кульової стрільби, який відбувся в Львові.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Спортсмени обласної ДЮСШ стрільби завоювали 3 медалі (2 золоті) на чемпіонаті України (пневматична зброя) серед юніорів (2005 р.н. і мол.) і, який відбувся у Львові.

ПІДСУМКИ

Дворазовою чемпіонкою стала у змаганнях з пневматичної гвинтівки Крістіна ОСТАПЕНКО — в особистому турнірі, а також в міксті з Іваном ТКАЛЕНКОМ (у обох – тренери Ірина ВИНОГРАДОВА і Світлана СКАЧКО. Ще одну медаль – срібло – Іван завоював в особистому турнірі.

Обидва спортсмени є вихованцями обласної ДЮСШ стрільби

МЕДАЛІ В ДЕТАЛЯХ

В кваліфікації змагань в особистому турнірі Крістіна ОСТАПЕНКО в черговий раз в цьому сезоні показала результат вище нормативу майстру спорту України міжнародного класу – цього разу 628 очок (60 пострілів), а в фінальній частині підтвердила свій клас, набравши 250 очок і випередивши на 1,2 очки Яніну Шпилеву із Дніпра.

Відзначимо 4-е місце в цьому виді ще однієї вихованки обласної ДЮСШ стрільби — 16-річної Віталіни МАРТИНЮК (в кваліфікації 6-е місце — 617,1 очки).

У змаганнях в міксті Крістіна ОСТАПЕНКО з Іваном ТКАЛЕНКОМ впевнено виграли і кваліфікацію, і фінальний матч – у Тетяни Єрмакової/ Максима Плетіня (Київ) – 16:4.

В особистому турнірі Іван ТКАЛЕНКО виграв кваліфікацію з результатом вище МСУМК (626), але у фінальній частині став другим, програвши 0,4 очки тому ж Максиму Плетіню.

УСПІХИ ЮНІОРІВ

На цьогорічному чемпіонаті Європи серед юніорів (пневматична зброя), який відбувся з 5 по 15 березня в Таллінні, вихованці обласної школи стрільби виступили в трьох фіналах: в категорії «мікст» Іван ТКАЛЕНКО і Крістіна ОСТАПЕНКО посіли 5-е місце, Іван також став 5-м у складі збірної України в командному турнірі, а Крістіна – 8-ю у фіналі змагань в особистому турнірі.

Крім того, 18-річна Крістіна ОСТАПЕНКО дебютувала на «дорослому» чемпіонаті світу. Найвищим результатом стало 6-е місце в командному турнірі у стрільбі із пневматичної гвинтівки, а у стрільбі із малокаліберної гвинтівки Крістіна показала кращий в збірній України – 582 очки.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту