ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
В Одесі провели спортивне свято
18:39 / 26.12.2023

ОДЕСА, 26 ГРУДНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — В одеській СДЮСШОР імені Бориса Літвака відбулося велике спортивне свято для дітей.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Більше 200-т юних спортсменів Одеси і Миколаєва взяли участь в різдвяному фестивалі міні-баскетболу в рамках проекту НОК України «Do like Olympians», який відбувся в СДЮСШОР імені Бориса Літвака.

ГАРНА ТРАДИЦІЯ

Головними героями нарівні з юними гравцями стали баскетболісти і баскетболістки команд Одеської області, які виступають в Суперлізі: чоловіча «БІПА-Збірна Одеської області» (головний тренер – Олег ШЕВЧЕНКО, капітан – Олександр РЯБЧУК) і жіноча «Інтерхім-СДЮСШОР імені Бориса Літвака» (головний тренер – Ірина ЩИПАКІНА, капітанка – Світлана КОЛІБАБЧУК).

У заході взяли участь баскетболісти і баскетболістки віком від 8-ми до 11-ти років, які представляли одеські школи і клуби, а також миколаївську СДЮСШОР №4.

Таке спортивне свято в передноворічні дні становиться вже гарною традицією в стінах СДЮСШОР імені Бориса Літвака. Минулого року в такому ж заході взяли участь більше 90-та юних баскетболістів 7-ми команд, які в ці ж терміни, в цій же спортивній школі, боролися за звання переможця відкритого чемпіонату Одеси «Одеська Дитяча Баскетбольна Ліга» в категорії KIDS серед юнаків та дівчат 2011-2012 років народження. Вчителями для них на короткий час стали гравці БК «БІПА» (головний тренер — Вадим ПУДЗИРЕЙ, капітан — Олександр РЯБЧУК).

Організатори заходу: відділення НОК України в Одеській області, Одеська міська федерація баскетболу, СДЮСШОР імені Бориса Літвака.

НОВОРІЧНА АТМОСФЕРА

Після минулорічного новорічного заходу його організатори вирішили обов’язково повторити і почали працювати над його деталями заздалегідь, і спортивне свято знову пройшло на ура. Ще за півгодини до офіційного старту зал почав наповнюватися юними спортсменами, а атмосфера — дитячими посмішками і дзвінкими голосами. У душі був просто неймовірний підйом. І традиційний захід не обманув очікування.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Якщо діти з’явилися в залі заздалегідь, зайнявши напевно більше половини площі ігрового залу, то команди з’явилися урочисто під овації присутніх.

Отже, на «сцену» запрошуються: чемпіон України, дворазовий володар Кубку України «Інтерхім-СДЮСШОР імені Бориса Літвака, чотириразовий чемпіон України, дворазовий володар Кубку України «БІПА-Збірна Одеської області-СДЮСШОР ім. Бориса Літвака».

Окремо, були виділені Юлія МУСІЄНКО, яка в 2019-му році стала бронзовою призеркою молодіжного чемпіонату світу з баскетболу 3х3, і Олександр РЯБЧУК – триразовий чемпіон України, який провів вже більше 500-т матчів за кар’єру на рівні команд майстрів, а, зовсім нещодавно, а саме 18 грудня, зробив свою тисячну передачу в Суперлізі (!!!).

Але безпосередньо перед активною частиною спортивного свята – хвилина мовчання пам’яті наших співвітчизників, життя яких забрала підступна російська навала.

ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТИНА. ЗІРКОВІ ІНТЕРВ’Ю

На початку теоретичної частини заходу капітани Світлана КОЛІБАБЧУК і Олександр РЯБЧУК розповіли про сьогодення своїх колективів, а потім вже посипалися питання від учасників. Так, на деякий час маленькі баскетболісти відчули себе в якості журналістів, отримавши відповіді на різноманітні питання: про найскладнішу гру, про травми, про те, як стати найкращим і багато-багато інших. За кожне питання учасники отримували різноманітні олімпійські сувеніри. Складалося враження, що ця лавина не зупиниться ніколи – діти пішли в своєрідну атаку на ведучого, намагаючись поставити питання.

ПРАКТИЧНА ЧАСТИНА. МАЙСТЕР-КЛАСИ

Далі практична частина, який відбувся в двох залах СДЮСШОР імені Бориса Літвака: у середньому залі працювали баскетболістки «Інтерхіма-СДЮСШОР імені Літвака», у великому – баскетболісти «БІПИ-Збірної Одеської області», які для початку виконали яскраві технічні елементи, зокрема слемданки. Після чого естафети і різноманітні вправи, спрямовані на покращення навичок і отримання нових – звісно з баскетбольними м’ячами, з позитивним настроєм, з посмішками і жартами. Задоволення отримували і дорослі баскетболісти, і маленькі, які тільки роблять свої перші кроки в освоєнні цієї цікавої науки.

НОВОРІЧНИЙ СЮРПРИЗ

Який Новий рік без новорічних героїв, не став виключенням і різдвяний фестиваль, і поява Санти і Сніжка стала приємним сюрпризом для дітей і своєрідним бонусом за активну роботу під час майстер-класу. Здавалося, що юні спортсмени втомилися, але це було помилкове враження – енергія била ключем, що ми побачили під час танцювального флешмобу, який влаштували новорічні герої.

ЧАС ПОДАРУНКІВ

Завершення фестивалю – час новорічних подарунків. Спочатку голова відділення НОК України в Одеській області Микола МІЛЬЧЕВ вручив директору СДЮСШОР імені Бориса Літвака Сергію СТРАЗОВУ комплект баскетбольних м’ячів, а потім довгоочікувані подарунки отримали ті, хто найбільше цього бажав – діти: солодощі і олімпійські сувеніри від організаторів!

Голова відділення НОК України в Одеській області Микола МІЛЬЧЕВ і директор СДЮСШОР імені Бориса ЛІТВАКА Сергій СТРАЗОВ

ВРАЖЕННЯ

Світлана КОЛІБАБЧУК, капітан «Інтерхіма-СДЮСШОР імені Бориса Літвака»

- Було дуже захопливо і цікаво взяти участь в такому заході. Класне свято для дітей під Новий рік. В першу чергу, це розвиток баскетболу. Діти змогли розважитися і навчитися чомусь новому, поспілкуватися з майстрами спорту і взяти автографи

Олександр РЯБЧУК, капітан «БІПИ-Збірної Одеської області»:

- Дуже приємно брати участь у таких заходах, ділитися з молодим поколінням те, що сам проходив, бачити емоції дітей – безцінно. Хотілося б щоб такі заходи проходили частіше і не тільки на свята, щоб дітям це подобалося, і вони хотіли б займатися спортом і розвиватися. Взагалі, хочеться наших дітей їх здоровими та щасливими

Сергій СТРАЗОВ, директор СДЮСШОР імені Бориса Літвака, виконавчий директор Одеської міської федерації баскетболу:

- Гадаю, що наше спортивне свято пройшло на ура. Достатньо побачити очі юних спортсменів, щоб зробити такий висновок. У воєнний час такі заходи дітям дуже необхідні. Я дуже радий нашому співробітництву з відділенням НОК України в Одеській області.

Микола МІЛЬЧЕВ, голова відділення НОК України в Одеській області:

- Дуже класний захід. Тільки позитивні враження. Дуже радий, що наш спільні заходи із СДЮСШОР імені Бориса Літвака стають традиційними. Обов’язково проведемо такий же фестиваль і наступного року.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту