ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Одеситка – переможниця міжнародних змагань з кульової стрільби
17:35 / 25.01.2024

ОДЕСА, 25 СІЧНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Юна одеська спортсменка здобула перемогу на престижному турнірі з кульової стрільби в Німеччині.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Одеська спортсменка Крістіна ОСТАПЕНКО стала переможницею престижного міжнародного турніру «H&N-Cup 2024» з кульової стрільби, який розпочався в Мюнхені. Це найвище досягнення в кар’єрі спортсменки.

ПІДСУМКИ

18-річна вихованка обласної ДЮСШ стрільби Крістіна ОСТАПЕНКО (тренери – Ірина ВИНОГРАДОВА, Світлана СКАЧКО) стала переможницею у стрільбі із пневматичної гвинтівки, показавши у фінальній частині результат 251,5 очки. В кваліфікації одеситка посіла 5-е місце, встановивши особистий рекорд – 629,3 очки (попередній рекорд – 628,1).

Змагання проходять на олімпійському стрільбищі, де в 1972 році одеський спортсмен Яків ЖЕЛЕЗНЯК став олімпійським чемпіоном (у стрільбі «по кабану, що біжить»).

МЕДАЛЬ В ДЕТАЛЯХ

Після першій частині фінального турніру (10 пострілів), де взяли участь 8 кращих за підсумками кваліфікації, одеська стрілкиня йшла третьою – 104,7 бали (52,1+52,6).

Далі пішла боротьба на вибування (після кожних 2-х пострілів боротьбу завершував один спортсмен), але Крістіна ОСТАПЕНКО постійно йшла в топ-5, а після 16-ти пострілів, вийшла на 3-е місце, і першу трійку більше не залишала. Після 20-ти пострілів одеська спортсменка забезпечила собі медаль, але на цьому не зупинилися, продемонструвавши неймовірну витримку у вирішальних пострілах. А ось у суперниць нерви не витримали. В останній серії у Крістіни 10,7-10,5, у головної конкурентки — 9,8-9,9. У підсумку 251,5 очки, що на 0,7 очка більше, ніж у 27-річної Клавдії Йєровшек зі Словенії, в активі якої медалі чемпіонату Європи і Кубку світу. На 3-му місці 24-річна шведка Ізабель Йоханссон – неодноразова призерка е6тапів Кубку світу і «Гран-прі».

КОМЕНТАР

Крістіна ОСТАПЕНКО:

- Я боролася за кожний постріл на цих змаганнях, ретельно до них готувалася, і це принесло мені перемогу, — розповіла одеситка в інтерв’ю під час прямої трансляції. — Я дуже рада цьому успіху.

ЗА ЧЕСТЬ ОДЕЩИНИ

Також у змаганнях брав участь ще один одеський спортсмен – Іван ТКАЛЕНКО, але у фінальну вісімку він не відібрався. У п’ятницю спортсмени знову змагатимуться у стрільбі з пневматичної гвинтівки в особистому турнірі, а в третій день відбудуться в змішаній категорії.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту