ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Легкоатлет з Одещини – переможець чемпіонату України
19:36 / 07.02.2024

ОДЕСА, 07 ЛЮТОГО 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Чорноморський кандидат на участь в Олімпійських іграх здобув переконливу перемогу на чемпіонаті України з легкої атлетики.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Легкоатлет із Чорноморська Владислав ШЕПЕЛЄВ став переможцем чемпіонату України в приміщенні, який проходив в Києві з 2 по 4 лютого.

ВАЖЛИВА ПЕРЕМОГА

22-річний легкоатлет із Чорноморська Владислав ШЕПЕЛЄВ (тренер – Сергій ПОЛІНКОВ, Олександра СТАДНЮК), який претендує на участь в Олімпійських іграх, став переможцем чемпіонату України у потрійному стрибку, встановивши свій особистий рекорд в залі – 16 м 45 см. Це друга поспіль перемога спортсмена на чемпіонаті України у приміщенні.

«Мої цілі на цей рік залишаються незмінними: відбір на Олімпійські ігри і на зимовий чемпіонат світу. Що стосується виступу, то мені дуже сподобалося шоста спроба – вийшло все, як треба, окрім потрапляння на планку», — зазначив чемпіон України в інтерв’юukr.athletics.

МЕДАЛЬ В ДЕТАЛЯХ

Вже в першій спробі Владислав зробив серйозну заявку на перемогу в чемпіонаті, стрибнувши на 16 м 16 см. А перемогу спортсмену із Чорноморська приніс четвертий за рахунком стрибок. Ставший срібним призером Антон Коноваленко (Донецька), який показав результат 15 м 72 см. Трійку призерів замкнув Володимир ДАНИЛЬЧЕНКО (Дніпропетровська) – 14 м 96 см.

БАГАТОБОРСТВО

Паралельно з головним національним стартом зимового сезону, також в манежі Київської ШВСМ, відбувся командний чемпіонат України з багатоборства, одночасно для категорій «дорослі» і «молодь». Серед чоловіків в обох категоріях срібним призером став Владислав РІЗНИЧЕНКО (тренер – Олег ДЕГТЯР), який набрав 4867 очок. У змаганнях серед жінок Анастасія МАЛОВА (тренери – Андрій СЕМЕНОВ, Євгенія СЕМЕНОВА) набрала 2930 очок, що стало ії особистим рекордом і дозволило посісти 3-е місце в молодіжній категорії і 5-е серед «дорослих», причому в 4-х з 5-ти видів вона чи повторила, чи підвищила особистий рекорд.

Завдяки виступу цих спортсменів збірна Одеської області посіла 3-е місце в командному заліку чемпіонату України з багатоборства, набравши 280 очок.

Тренер Владислава РІЗНИЧЕНКА Олег ДЕГТЯР відзначив характер свого підопічного під час виступу на цих змагань, незважаючи на те, що його результат був нижче, ніж на січневому чемпіонаті України (тоді він встановив особистий рекорд — 5055 очок): «Ми ставимо нову техніку, а це дуже кропітка і виснажлива робота і для спортсмена, і для тренера».

МІЖНАРОДНІ ЗМАГАННЯ

Цього тижня найсильніший легкоатлет Одеської області Владислав ШЕПЕЛЄВ візьме участь у чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій, який відбудеться в Стамбулі 10 лютого. Минулої неділі у таких же змаганнях в Белграді, але серед юніорів, стартувала 17-річна Діана МИРОШНІЧЕНКО (тренер – Андрій МИРОШНІЧЕНКО), але, на жаль, вона завершила боротьбу на півфінальній стадії змагань в бігу на 60 м, посівши, таким чином, загальне 11-е місце (7,78 секунди, 5-е місце в забігу).


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту