ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Одеські каратисти – призери міжнародного турніру
15:23 / 22.02.2024

ОДЕСА, 22 ЛЮТОГО 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — 19-річна одеська спортсменка вперше піднялася на п’єдестал престижного турніру з карате.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Одеські каратисти завоювали дві медалі турніру серії А, який проходив в Ларнаці.

ПІДСУМКИ

19-річна Дарія ЄРВАЧОВА завоювала свою першу медаль в кар’єрі, ставши переможницею в категорії «до 61 кг», ії ровесник Давид ЯНОВСЬКИЙ (обидва: СК «Легіон», тренер – Денис КРИЛОВСЬКИЙ), який минулого тижня став бронзовим призером молодіжного Євро, завоював на Кіпрі бронзу в категорії «до 67 кг», що стала його другою медаллю на турнірах серії А (перша – срібна в Джакарті-2022).

ІСТОРИЧНИЙ УСПІХ

На шляху до свого історичного золота Дарія здобула шість перемог: над Даніелою Лоуренсо з Португалії (3:1), бразилійкою Еллен Родрігес Барбарою (3:2), Леа Авазері із Франції (9:7), італійкою Ірен Мартурано (3:1), у півфіналі – над австрійкою Лейлою Топалович (4:2) і, нарешті, у фіналі – над 24-річною іспанкою Індірою Дель Мар Цунігою Гарсією (9:4). Відзначимо, що 4 з 6-ти суперниць були старшими за Дар’ю на 4-6 років.

«Ця перемога є мотивацією для мене. Вона доводить, що моя робота має значення і приносить успіх. Отримання цієї нагороди надихає мене прагнути до більших досягнень і працювати старанніше. Я налаштовую себе на бій так, як і наші бійці», — розповіла Дарія в інтерв’ю «Укрінформу».

БРОНЗОВИЙ ДАВИД

На своєму шляху на п’єдестал Давид переміг іспанця Джонатан Камачо Ромеро (7:2), ірландця Конора О Саллівана (4:0), Габріеля Міранду з Бразилії (3:0), Даніеля Баку Орландо з Румунії (5:3), а але у півфіналі поступився Нурану Рзазаде з Азербайджану (0:1). У поєдинку за бронзу одеський каратист зійшовся із своїм більш досвідченим партнером по збірній України 24-річним Валентином Найдою і здобув перемогу з рахунком 4:1.

Всього у турнірі серії в Ларнаці на татамі вийшли 10 спортсменів Одеської обласної федерації карате.

МОЛОДІЖНА ЛІГА

22-24 лютого у Фуджайрі (ОАЕ) відбудеться етап Молодіжної ліги. У змаганнях візьмуть участь 2 спортсмени Одеської обласної федерації карате: Тимофій КОЗАК (кадети, «до 63 кг») і Кирило ТАДА (U-14, «до 55 кг»). Вони вийдуть на татамі 24 і 25 лютого відповідно.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту