ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Міськрада: одеситки — призерки етапу Кубка світу з фехтування
14:41 / 04.03.2024

ОДЕСА, 04 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Одеські спортсменки Олена Кравацька та Аліна Комащук у складі збірної України завоювали друге місце етапу Кубка світу з фехтування.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради (телеграм-канал).

В повідомленні міськради сказано:

В Афінах пройшли змагання етапу Кубка світу з фехтування на шаблях.

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях, у складі якої виступили одеситки Олена Кравацька та Аліна Комащук, посіла на цих змаганнях друге місце.

У 1/8 фіналу українки виграли у китаянок (45:30), після чого вибили з боротьби спортсменок Угорщини (45:31). А завдяки перемозі над болгарськими суперницями (45:34) вперше з травня минулого року пробилися до фіналу на такому рівні.

У вирішальному поєдинку українські фехтувальниці зустрілися із француженками, які є першим номером світового рейтингу в командній першості. Представниці Франції здобули перемогу з рахунком 45:30, а українські спортсменки – першу медаль сезону в командному турнірі Кубка світу.

До цього Олена Кравацька та Аліна Комащук у складі національної збірної команди посідали четверте місце на змаганнях в Алжирі та п’яте – у Лімі (Перу).

Попереду у наших спортсменок – останній етап у межах олімпійської кваліфікації до Парижа-2024. На етапі Кубка світу в Бельгії, що пройде 15-17 квітня, стануть відомі всі володарки командних путівок на Олімпійські ігри.

Одеситки Олена Кравацька та Аліна Комащук, яких підготував тренер Одеської школи вищої спортивної майстерності Олександр Васютін, мають всі шанси здобути командну ліцензію на участь в Олімпійських іграх 2024 року.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту