ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Одеські шаблістки – призерки Кубка світу
17:12 / 18.03.2024

ОДЕСА, 15 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Одеські спортсменки успішно завершили в Бельгії олімпійський відбір бронзою Кубку світу з фехтування.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Одеські шаблістки Олена КРАВАЦЬКА і Аліна КОМАЩУК завоювали бронзові медалі на етапі Кубку світу в бельгійському Сент-Нікласі (15-17 березня), який завершив олімпійський відбір.

БЕЛЬГІЙСЬКА БРОНЗА

Одеські спортсменки Олена КРАВАЦЬКА (тренер – Олександр ВАСЮТІН, Віталій ВАСЮТІН) і Аліна КОМАЩУК (тренери – Олександр ВАСЮТІН, Артем Скороход) з киянками Ольгою Харлан і Юлією Бакастовою, завоювали у складі збірної України бронзову медаль в командному турнірі, обігравши збірну Кореї 45:38. До речі, українки повторили свій минулорічний бронзовий успіх в Сент-Нікласі.

Нагадаємо, що українські шаблістки гарантували собі участь в Олімпійських іграх в Парижі після того, як на етапі Кубку світу в Афінах (1-3 березня) завоювали срібну медаль.

МЕДАЛІ В ДЕТАЛЯХ

Українки в 1/8 фіналу змагань у Бельгії перемогли збірну Польщі (45:38), в чвертьфіналі – збірну США (45:43), а в півфіналі, вчетверте поспіль (на жаль), поступилися першому номеру світового рейтинг – збірній Франції (39:45).

Аліна провела всі матчі на позиції другого номеру, Олена – в якості 3-го номера була задіяна в матчах зі збірною США і Франції.

Збірна Україна програвала під час матчу 15:30, після чого Юлія Бакастова виграла свій мікроматч 8:5, а Аліна КОМАЩУК – 12:5, скоротивши, таким чином, відставання від суперника до 5-ти балів (35:40). Втім, це не стало остаточним переломом в поєдинку.

ОСОБИСТИЙ ТУРНІР

В груповому турнірі Аліна КОМАЩУК виграла 5 матчів з 6-ти з різницею 26-15 і трохи не вийшла до основної сітки напряму — для цього їй все ж таки прийшлося провести один додатковий поєдинок. Вона впевнено розібралася з британкою Марією Чарт (15:4) і вийшла в топ-64. В основній сітці Аліна взяла верх над італійкою Елоізою Пассаро (15:7), а в 1/16 фіналу поступилася майбутній срібній призерці змагань японці Місакі Емурі (10:15).

Олена КРАВАЦЬКА була не так успішна: в груповому турнірі вона перемогла в 3-х боях з 6-ти (20-25), а потім поступилася американці Майї Чемберлен (13:15) в боротьбі за вихід в основну сітку.

АНДРІЙ ЯГОДКА

На етапі Кубку світу серед чоловіків в Будапешті (22-24 березня) цю стадію боротьби за олімпійську ліцензію завершить перший номер національного рейтингу одесит Андрій ЯГОДКА. Нагадаємо, що Андрій бореться за право представляти Україну в заключному етапі відбору – особистому континентальному турнірі. Для цього йому треба мати найвищий серед українців результат в олімпійському рейтингу. Зараз у Андрія ЯГОДКИ 35 очок, у миколаївця Юрія Цапа – 24,5. Ще у одного українського шабліста Олексія Стаценка – 19,5 балів.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту