ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Спорт
Одеситка – призерка міжнародного турніру з кульової стрільби
16:06 / 22.03.2024

ОДЕСА, 22 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Одеська спортсменка завоювала бронзову медаль на міжнародному турнірі з кульової стрільби, що проходив у Польщі.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі відділення НОК України в Одеській області.

В повідомленні відділення сказано:

Одеська спортсменка Крістіна ОСТАПЕНКО завоювала бронзову медаль на міжнародному турнірі «Grand Prix Wrocławia & Dolnego Śląska» 2024» з кульової стрільби, який проходив у Вроцлаві.

ПІДСУМКИ

18-річна вихованка обласної ДЮСШ стрільби Крістіна ОСТАПЕНКО (тренери – Ірина ВИНОГРАДОВА, Світлана СКАЧКО) завоювала нагороду у міксті, разом із Сергієм Кулішем із Черкас.

Цей турнір був етапом підготовки збірної України до світового олімпійського відбору, який відбудеться в Ріо-де-Жанейро (11-20 квітня).

МЕДАЛЬ В ДЕТАЛЯХ

В кваліфікації Крістіна із Сергієм Кулішем посіла 4-е місце, набравши 626,3 очки: у Крістіни – 312,5, у Сергія – 313,8. У матчі за бронзу вони йшли врівень з іншою українською парою Вікторія Сухорукова/ Олег Царьков суперники спочатку, але потім здобули п’ять поспіль перемог в серіях, що принесло їм бронзову медаль – 17:7 у матчі. Переможцями змагань стала ще один український дует Дарія Дудка/ Святослав Гудзій.

ЗА ЧЕСТЬ ОДЕЩИНИ

В особистому турнірі у стрільбі з пневматичної гвинтівки Крістіна ОСТАПЕНКО посіла 6-е місце (167,4). В кваліфікації вона замкнула вісімку (626,8). Також, після довгої перерви, одеська стрілкиня виступала у змаганнях зі стрільби з малокаліберної гвинтівки (з 3-х положень). В цьому виді відбулося два турніри, але у фінал Крістіна не потрапила (з результатами 579 і 583 очки відповідно)

В трьох видах програми виступав 19-річний (тренери – Ірина ВИНОГРАДОВА, Світлана СКАЧКО), а найвищого результату добився у стрільбі з пневматичної гвинтівки, де вийшов у фінал. Показавши у кваліфікації 7-й результат (625,7), у фінальній частині Іван став 6-м.

У стрільбі з малокаліберної гвинтівки Іван ТКАЛЕНКО у фінал не потрапив, набравши 573 і 574 очки відповідно.

ОЛІМПІЙСЬКІ ЛІЦЕНЗІЇ

Наступним турніром для Крістіни ОСТАПЕНКО стане світовий олімпійський відбір, де вона боротиметься за ліцензії у двох видах стрільби – пневматичній гвинтівці і малокаліберній. Він відбудеться в Ріо-де-Жанейро з 11-го по 20 квітня. На кону, як і на Євро, буде по 2 ліцензії в кожному з видів. Це буде передостанній відбір на Олімпійські ігри, а останній – в хорватському Осієку, на чемпіонаті Європи, який відбудеться з 20 травня по 8 червня.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту