ІА «Контекст Причорномор'я»
Прес-релізи
До уваги! Порядок сплати збору з операцій купівлі іноземної валюти
21.05.2015 в 13:31
Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси

Законом України від 28.12.2014 № 71-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи”, який набрав чинності 1 січня 2015 року визначено:

- платниками збору на обов’язкове державне пенсійне страхування є фізичні особи, які здійснюють операції з купівлі іноземної валюти в готівковій формі (крім фізичних осіб, що здійснюють операції з купівлі іноземної валюти для погашення кредитів);

- зазначені платники сплачують збір у розмірі 2 відсотки від суми операції з купівлі іноземної валюти в готівковій формі;

- організацію і контроль за сплатою (утриманням) зазначеного збору здійснює Національний банк України;

- звіт про нарахування (утримання) та сплату збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при здійсненні операцій з купівлі іноземної валюти в готівковій формі банки подаватимуть до 20 числа місяця, що настає за звітним, до органів Пенсійного фонду України у порядку та за формою, визначеними Кабінетом Міністрів України.

Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси

* Прес-релізи розміщуються на сайті ІА «Контекст-Причорномор'я» у тому вигляді, в якому вони надіслані, без редакторського виправлення.