Справжнім святом для херсонців стали ярмарки, проведені у святкові травневі дні з ініціативи губернатора одночасно в трьох мікрорайонах обласного центру — ільменському, Корабел та ХБК.
- Понад 200 підприємств з усіх районів Херсонщини представили на продаж за цінами виробника багатий асортимент товарів, що задовольнили потреби найвимогливіших покупців: м'ясо та м'ясопродукти, живу рибу, яйця, молочну продукцію, свіжі овочі та фрукти, борошно, хліб, випічку та кондитерські вироби, соняшникову олію, крупи, макаронні вироби, консервацію, саджанці, живність тощо. Свою продукцію представили такі великі підприємства, як агрофірма «Радгосп Білозер-ський», Херсонська кондитерська фабрика, фірма «Тав-рія», Херсонський хлібокомбі-нат, підприємства «Чумак», «Ур-суленко», Херсонський масло-сирзавод, «Данон-Дніпро», «Чорнобаївське», «Таврійський Бекон», «Гауда» та інші.
В інтерв'ю журналістам голова облдержадміністрації Анатолій Гриценко зазначив, що недарма ярмарки перенесли у мікрорайони міста: «Яр-. марки, що проводяться у центрі міста, не збирають великої кількості городян, адже немає можливості, особливо у літніх людей, туди приїхати і відвезти звідти додому придбані продукти. Це перший пробний захід, думаю, що все вдалося». Губернатор обіцяє зробити такі ярмарки традиційними й проводити їх двічі на рік — навесні та восени.
Схвально оцінили цю ініціативу представники районів, які зустріли голову облдержадміністрації хлібом-сіллю, піснями, танцями, віршами та дякували за надану можливість реалізовувати продукцію місцевих підприємств в обласному центрі без посередників, адже за місце на ринку довелося б чимало заплатити.
Передсвяткові ярмарки зібрали велику кількість покупців, люди, здебільшого пенсіонери, підходили до Анатолія Гриценка та щиро дякували за надану можливість придбати, практично поруч з домом, якісну свіжу продукцію за цінами на 20—30% нижчими за ринкові. Адже за невелику пенсію не завжди є можливість придбати продукти до святкового столу. До речі, свинина та яловичина продавалися на ярмарках за ціною 25—26 грн. за кілограм, тверді сири — 36—38 грн., жива риба — від 4 до 20 грн. за кілограм, яйця — 5—5,5 грн. за десяток, олія — 6—7,5 грн. за літр.
Підсумки проведених ярмарків підвели в облдержадміністрації під час наради з головами райдержадміністрацій, районних рад, керівниками підприємств. Обговорили все:
що вийшло, що не дуже, організаційні моменти. Захід проходив вперше, і на майбутнє необхідно врахувати все. Проте основна мета була досягнута: підприємцям надана можливість збути свою продукцію в обласному центрі без посередників та зайвих ринкових поборів, а споживачам — купувати товари за значно нижчими цінами. «Давайте зробимо так, щоб те, що селянин виростив, дійшло до споживача без необгрунтованої надбавки», — звернувся Анатолій Гриценко до керівників міських ринків. Він також подякував підприємцям та керівникам районів за якісну продукцію, яку вони представили, та вручив дипломи і цінні подарунки керівникам Голопристанського, Білозерського та Цюрупинського районів, які якнайкраще представили продукцію своїх підприємств, інші ж отримали подяки.
© 2005—2025 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
© 2005—2025 S&A design team / 0.008Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я» |