Заданими Держінспекції, станом на ЗО червня 2010 року, порівняно з початком року, роздрібні ціни на хліб з борошна першого сорту зросли на 3,8% (з 3.44 до 3.57 грн.за 1 кг), на хліб житньо-пшеничний — теж настільки (з 3.38 до 3.51 за 1 кг), хліб з борошна вищого сорту (батон) — на 4,1% (з 4.19 до 4.36 за 1 кг). Гуртово-відпускні ціни на ці сорти хліба зросли на 4,2-4,7%. Основні причини здорожчання — зростання цін на борошно та підвищення мінімальної зарплати.
До цього чинника може додатися й інший: неврожай.
Яких заходів вживають у нашому районі для формування регіональних ресурсів продовольчого зерна, адже жнивування ранніх зернових завершили з показником 17,48 центнера?
За даними управління агропромислового розвитку, основним оператором з формування трьохмісячного незнижуваного запасу зерна є ВАТ «КаланчацьКий комбінат хлібопродуктів». У формуванні регіональних ресурсів також беруть участь ВАТ «Каланчацька харчосмакова фабрика» (річна потреба 250 тонн продовольчого зерна);.приватні пекарні «Таврія — А«та «Світлана» ( по 100 тонн борошна кожна).
Термін завершення формування регіональних ресурсів -30 серпня.
У район також надходить багато хліба з Цюрулинська та Херсона (приблизно 700 тонн на протязі року). Власні хлібопекарні забезпечують половину потреби району у хлібобулочних виробах.
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
© 2005—2024 S&A design team / 0.012Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я» |