ІА «Контекст Причорномор'я»
Херсон  >  Моніторинги
Ціни знову скачуть догори?
19.08.2010 / Газета: Новий день / № 34 / Тираж: 36600

«Жити стало краще, жити стало веселіше...», — якось сказав прем'єр-міністр Микола Азаров, говорячи про здобутки свого уряду. А ми б додали: і дорожче. Принаймні у Херсоні черговим підвищенням цін на ринках нікого з городян більше не здивуєш. Купуючи продовольчі товари, люди навіть не звертають уваги на те, що, скажімо, вартість кілограма гречки за добу зросла з 12 гривень до 12.20. Ці копійки не помічають тому, що ще буквально тиждень-два тому основні товари підскочили в ціні на кілька гривень. Приміром, господарочкам сьогодні дуже дорого обійдеться приготувати для родини голубці та плов. За один кілограм рису продавці просять від 12.05 до 18.70 грн., хоча нещодавно його вартість не перевищувала 10 гривень. Поступово, але впевнено продовжують дорожчати і борошно, горох та макаронні вироби. Подейкують, що невдовзі підніметься і вартість хліба.

— Нас уже давно попередили, що ціни на крупи зростатимуть і надалі, — не приховує продавець Центрального ринку Людмила. — От і сьогодні півдня продаю рис за 12 грн., а тут зателефонував власник товару і вилаяв. Мовляв, чи я не бачу, що на сусідніх точках ця крупа уже кілька днів на 20 копійок дорожче? Хоча б не довелося самій сплачувати різницю...

У Державній інспекції з контролю за цінами в Херсонській області, куди журналіст звернувся за коментарем, пояснити постійне підвищення цін на основні продовольчі товари відмовилися. Телефоном референт установи повідомила, що начальник коментує виключно офіційні запити у письмовій формі. На особисті зустрічі та телефонні розмови у чиновника немає часу.

— Якщо сьогодні надішлете запит на ім'я в.о. начальника інспекції Геннадія Ясницького, чекайте відповіді протягом місяця. Все за законом! — сказала жіночка на тому кінці дроту, завершуючи розмову.

От тільки навіщо нам коментар щодо підвищення цін місячної давнини?! Помітивши, що ціни на продукти ростуть, як на дріжджах, завбачливі херсонці потихеньку роблять запаси. Аби потім не перебиватися з хліба на воду.

Автор: Вадим ЛУБЧАК


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.008
Перейти на повну версію сайту