На понеділковій селекторній нараді звучала тривожна тональність щодо зменшення обсягів промислового виробництва, що стало підставою для переміщення Херсонщини за індексом виробництва на останнє в Україні місце.
Детальний аналіз кожного району, кожного підприємства супроводжувався, як правило, негативною оцінкою обласних чиновників. Наш район не критикували.
Як же розвивається харчова та переробна промисловість у нашому районі — про це коментар начальника управління агропромислового розвитку райдержад- міністрації Бабича С.П.
- Найперше слід зазначити, що головою районної державної адміністрації наприкінці липня нинішнього року затверджено заходи з цього питання аж до 2015 року. їх реалізацій характеризується такими показниками: за 9 місяців підприємствами харчової і переробної промисловості району вироблено продукції на загальну суму 66248 тис.грн., у тому числі ВАТ «Капанчацький маслозавод» заготовлено сировини (молока) 14550 тонн та виготовлено продукції на суму 44654 тис.грн. Підприємство розширює свій асортимент та постійно нарощує темпи. У нинішньому році збільшено виробництво твердих сирів на 200 тонн (14%), плавленого сиру на 2 тонни (15%).
- Відкритим акціонерним товариством «Каланчаць- кий комбінат хлібопродуктів» випущено продукції на суму 21280 тис.грн., розширено асортимент хлібобулочних виробів. Також у поточному році розпочато випуск макаронних виробів та рисового борошна. Відбувається удосконалення виробничого процесу.
Відновлено випікання хлібобулочних виробів на ВАТ «Каланчацька харчосмакова фабрика», сума реалізованої продукції — 314 тис.грн. Розпочато також виготовлення екструдованого корму, якого за 9 місяців вироблено на суму 184 тис.грн. Підприємство планує збільшувати обсяг хлібопечення на 30%, а також ввести в експлуатацію лінію розливу столової води.
Розпочало свою роботу ТОВ «Арроз», яке спеціалізується на переробці рису та інших злаків. Є свої міні- заводи (крупоцехи) у ТОВ СП «Українські рисові системи», фермерських господарствах «Брат-2», «Агро- спектр», ТОВ «Злато Таврії» для переробки рису.з виробничими потужностями від ЗО до 160 тонн на добу, які також переробляють і реалізують рис для населення, беруть активну участь у реалізації своєї продукції на ринках області та за її межами.
Удосконалюється робота маркетингових служб акціонерних товариств з метою просування власної продовольчої продукції за межі області та України.
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
© 2005—2024 S&A design team / 0.005Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я» |