Компанія «Грін Тім» будує в Україні сховище для свіжих овочів. Проект є одним з найбільших у Європі. Про це повідомляє ІА «Дело».
Перша черга на більш ніж 100 тис. т продукції повинна почати працювати в Каховці. Очолює «Грін Тім» Карл Стурен — шведський підприємець, засновник і співвласник одного з найбільших виробників продуктів харчування в Україні під ТМ «Чумак». Компанія «Грін Тім» планує самостійно вирощувати, зберігати і здійснювати весь цикл передпродажної підготовки таких культур, як картопля, цибуля (включаючи салатну), білокачанна капуста, морква, буряк.
Підприємство «Грін Тім» в даний час веде переговори з потенційними постачальниками обладнання для зберігання і передпродажної підготовки, а також покупцями (як в Україні, так і за її межами) з приводу спільної співпраці.
Нестача потужностей для зберігання овочів, фруктів — одна з основних проблем українських виробників цієї продукції. Як раніше заявляв міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, в Україні збереглися старі сховища ще з радянських часів, нездатні забезпечити якість продукту, і практично відсутні сучасні комплекси зі зберігання. «Фактично їх майже нема£. Не вистачає 94-98% сховищ. Ми не можемо називати сараї, в яких зберігають овочі та фрукти селяни, сховищами», — зазначив міністр. За його словами, в результаті 60% овочів і фруктів в Україні, які вирощуються приватним сектором і компаніями, не потрапляють до споживача. «Вони або гниють, або йдуть на корм тваринам. Сьогодні деякі підприємства почали будувати сховища, але є затримки фінансування по компенсаціям і це дає негативний сигнал», — зазначив міністр.
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
© 2005—2024 S&A design team / 0.005Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я» |