Інтерв'ю з головою Херсонської обласної державної адміністрації Миколою Костяком за підсумками візиту української делегації до італійської провінції Парма.
Миколо Михайловичу, Ви нещодавно побували в італійській провінції Парма. З якою метою Ви здійснили цей візит?
Провінція Парма славиться обладнанням для переробки овочевої та плодової продукції. На Херсонщині плодівництво набирає обертів, і ми потребуємо впровадження нових технологій, створення нових аграрно-промислових підприємств.
Сьогодні у Чаплинському районі будується завод фірми «Агрофьюжн», який потребує високоякісного обладнання для своєї роботи. Таке обладнання виробляється на італійському заводі «СП». Узв'язку з тим, що ми оперативно підготували всі дозвільні документи, обладнання для Чаплинського заводу буде поставлене вже наприкінці 2011 року, а не через 1,5-2 роки, як обумовлювалося раніше. Для прискорення його поставки до Херсонщини я спільно із президентом миколаївської фірми «Агрофьюжн» Сергієм Сипком виїхали до Італії для узгодження усіх необхідних процедур.
«Агрофьюжн» — це вертикально інтегрована компанія повного циклу, що займається виробництвом від вирощування сировини до виготовлення кінцевого продукту. Ми дуже зацікавлені в тому, щоб на території Херсонщини працював такий потужний завод.
Крім того, перебуваючи у Пармі усього трохи більше однієї доби, я зустрівся з представниками влади та бізнесу міста Парма.
Під час зустрічей ми обговорювали питання щодо можливості налагодження ділових і партнерських відносин між українськими та італійськими виробниками.
Як Вас прийняли на італійській землі, у яких цікавих місцях Ви побували?
Парма — це адміністративний центр італійської провінції Емілія-Романья, розташований на північному заході від Болоньї. Місто відоме виробництвом шинки і сиру, а також своєю прекрасною архітектурою й околицями. Туту 1601 році був заснований один з найстаріших у світі вищих навчальних закладів — Пермський університет.
Провінція головним чином сільськогосподарська. Там поширене виноградарство, молочне тваринництво (виробництво сиру «пармед- жано» («пармезан»). Широко поширене виробництво делікатесів: пермська шинка, різні сорти салямі, елітні сорти вин, вирощування трюфелів.
В історичному центрі, який легко обійти пішки, є цікавий і добре оснащений музей, де можна дізнатись прожиття другої дружини Наполео- на Марії-Луїзи, герцогині Пермської. Гарна площа Дуомо з Кафедральним собором і баптистерієм, побудованими з рожевого мармуру в кінці 12 століття, «Веронська троянда». Це одні із найбільш визначних середньовічних будівель в Італії.
У палаці Palazzo della Pilotta, побудованому в 1583 році, розміщена Академія образотворчих мистецтв, де виставлені роботи художників Пермської школи, а також Археологічний музей, Національна галерея, театр Фврнезе і музей Бодоні.
Підчес мого візиту ми також побували у приміщенні мерії міста. Це надзвичайно красива старовинна будівля. Там президент союзу промисловців та підприємців Пермської провінції Чезаре Аззалі подарував мені книгу та розповів, що у провінції Парма є дуже багато підприємств, які могли б плідно співпрацювети з українськими партнерами, адже тут сконцентровані потужні виробництва, що дають 80 відсотків валового експорту Італії.
В ремках візиту ми побували не заводі CFT та відвідали тепличний комплекс компанії Seedling ТесИ.Також ми оглянули установки для прямої і непрямої стерилізації зе технологією ІІНТ молока, вершків, пудингів, десертів, асептичних ємностей: ліній для готування, пестери- зації/стерилізації напоїв високої і низької кислотності, таких як нектари, фруктові соки, чай та ін.
За результатеми зустрічі передбачено можливість підписення Протоколу про дружбу та взеєморозум- іння між Пармською провінцією та Херсонською областю.
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
© 2005—2024 S&A design team / 0.008Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я» |