ІА «Контекст Причорномор'я»
Херсон  >  Моніторинги
У Херсоні будується універсальний холодильний комплекс
21.04.2011 / Газета: Херсонський вісник / № 16 / Тираж: 10000

Відбулася презентація інвестиційного проекту, яким передбачається будів­ництво в Херсоні сучасного холодильника та плодоово- чесховища із загальним об­сягом зберігання об'ємом 31000 м2 з наступною до­робкою овочів і фруктів (мийка, сортування, паку­вання тощо).

У заході взяли участь голова Херсонської обласної державної адміністрації Микола Костяк, перший заступник міського го­лови В'ячеслав Ярьоменко, представники інвестора та гро­мадськості.

Перед початком презентації присутні ретельно оглянули об'єкт, відомий під назвою База„Холодильник», який колись був потужним Херсонським облас­ним оптовим підприємством „Укроптм'ясомолторг».

Це підприємство займалося комерційною та оптовою посе­редницькою діяльністю в галузі закупок, збереження, вироб­ництва, переробки та реалізації м'ясо-молочних та інших продо­вольчих і непродовольчих то­варів.

У 2003 році ХООП „Укропт­м'ясомолторг» було реорганізо­вано шляхом приєднання його до обласного комунального підприємства „Херсонпродресурси», яке через рік збанкруту­вало. Холодильне та техноло­гічне обладнання було фактич­но знищено, зруйнована по­крівля та інші конструкції.

У 2009 році власником об'єкта стала компанія ТОВ «Херсонхолод».

Генеральний директор ТОВ «Херсонхолод» Олександр Сосєдов підтвердив свою мож­ливість здійснювати фінансу­вання інвестиційного проекту та його реалізацію в три етапи. Перший етап буде реалізований до 01 вересня 2011 року, дру­гий та третій — до ЗО грудня 2012 року.

Наявність універсального хо­лодильного комплексу із плодо- овоче-сховищем дозволить щорічно забезпечити якісну про­дукцію для оптових сільськогос­подарських ринків України й збільшити кількість вітчизняних виробників на ринку фруктів й овочів, надасть їм можливість реалізовувати власну продукцію без посередників.

Функціонування сучасного хо­лодильного комплексу буде сприяти працевлаштуванню жителів регіону, забезпечить контроль за якістю продукції, дозволить одержувати додат­кові надходження в місцевий бюджет.

Автор: ЮРІЙ АНІСІМОВ


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту