ІА «Контекст Причорномор'я»
Херсон  >  Моніторинги
Місце під сонцем
03.07.2011 / Газета: Каховська зоря / № 53-54 / Тираж: 8000

За підсумками щорічного обласного огляду-конкурсу на кращу підготовку підприємств системи споживчої кооперації до роботи у весняно-літній період Каховське райспоживтовариство посіло третє місце.

- Це лише одна, але важлива грань діяльності нашого підприємства, бо націлена на покращення культури торговельного обслуговування, поліпшення умов праці, підвищення ефективності роботи торговельних підрозділів, а відтак — підвищення конкурентоспроможності підприємств сложивкооперацн, — зазначає голова правління Каховського райспоживтовариства Зінаїда КАРКІНА.

- В системі поступово збільшується кількість об'єктів торгівлі та громадського харчування, оснащених новим торговельним обладнанням. Майже в кожен магазин завезено нові морозильники, мікрохвильові печі, встановлено кондиціонери. А в ході ремонтних , робіт застосовуються нові будівельні матеріали для оздоблення фасадів і торговельних залів.

Працелюбні, старанні продавці дбають про естетику й культуру торговельного обслуговування, наповнення прилавків товарами широкого асортименту, слідкують за тим, щоб продукти харчування були якісні і свіжі. Лише таким чином у конкурентній боротьбі з приватними магазинами вони можуть «завоювати» прихильність покупців. Для прикладу: магазин в Любимо-Павлівці. Після реконструкції і поточного ремонту любо завітати до його світлого, просторого і прохолодного (працює кондиціонер) приміщення. Продавець Євгенія Приходько (вона, до речі, депутат Дудчинської сільської ради, на фото внизу) не дотримується визначеного режиму роботи (з 8.00 до 17.00). Село прокидається рано, тож і вона поспішає відчинити магазин якомога раніше. І ввечері чекає сельчан, коли ті повертаються з роботи, та молодь, що у вечірню прохолоду виходить розважитись. Біля магазину навіть спорудили апьтауку, де місцеві жителі можуть перепочити в затінку, смакуючи морозиво і тамуючи спрагу прохолодними напоями.

Те ж саме можна сказати і про магазин у Софіївці, який привертає увагу своїм сяючим новизною фасадом, його бірюзовий колір гармонує з зеленню дерев вздовж вулиці. Непросто було знайти в маленькому селі продавця. Але півроку тому прийшла працювати Оксана Малахова (на фото вгорі), продавець-професіонап, — і одразу ж здобула шану і вдячність в односельців. Але прагне більшого: щоб асортимент товарів був ширшим, а покупців — ще більше.

Взагалі Каховське райспоживтовариство відзначається тим, що має найвищий в області товарообіг, темпи його зростання становлять 109%. Асортимент товарів досить широкий, а головне — повно представлена продукція власного виробництва: зельц, ковбаси, сало, хліб і кондитерські вироби, які поставляють заготпромторг і харчокомбінат. Продукція цих підприємств надходить в торговельну мережу споживчої кооперації всієї області, її питома вага становить 35 відсотків. Зайве казати, що в кожному з сільських магазинів є куточок продукції власного виробництва.

Розпочато виробництво квасу (півтори тонни в день — і це не межа), який надходить у продаж не тільки в сільські магазини і Каховку, а також поставляється у Нову Каховку і Берислав.

Розгортає діяльність і заготпромторг: закуповує овочі (здійснює їх засолку на зиму), картоплю, мед, м'ясо, з якого виготовляє і пускає в продаж широкий асортимент напівфабрикатів (чебуреки, пельмені тощо), зельц, ковбаси. Овочева продукція, традиційними поставками якої є фермерські господарства «Труд» і «Зоря Каховщини», реалізується в магазині №9 на ринку і в «Кооп- маркеті» на Свєтлово.

У ТРО «Дніпро» широко представлено асортимент товарів промислової групи: від посуду і мийних засобів до складної побутової техніки. У продажу є холодильники, морозильні камери, пральні машини, електром'ясорубки, соковижималки та ін.

І все це — лише вітчизняного виробництва, а ще — будівельні матеріали. Популярністю у каховчан користуються також їхні продовольчий магазин і кафе «Дніпро» по вул.Леніна.

Високі темпи зростання обсягів товарообороту (110,6%) забезпечує й об'єднання підприємств громадського харчування. Колектив кухарів ресторану «Пре- слав» і завідуюча виробництвом Віра Бейдінова показали себе майстрами кулінарної справи вищого класу. їхня кухня — найсмачніша! А з якою любов'ю до своєї роботи ставиться кухар кафетерію №2 Валентина Щокот! О шостій ранку в неї вже готова опара, о восьмій — у продажу гарячі пиріжки, піца, пухкі пампушки... Мало хто так вміло вправляється з тістом, як вона. Не дивно, що її продукція користується шаленим попитом і надходить на замовлення до сільських барів.

Слід відзначити «старанність і любов до професії інших працівників Каховського райст. Це завідуючі магазинів в Чорнянці і Семенівці Євгенія Ігнатович і Тетяна Цибак, колективи «Кооп- маркету» на чолі з Марією Ісачен- ко, завідуюча магазином №10 Єва Голдиш, продавці Валентина Харченко (ТРО «Дніпро»), Марія Вако (с.Чорноморівка), Олександра Царук (с.Скворцовка), кухар Олександра Кухарець, робітниця заготпромторгу Любов Охріменко...

Втім, працювати в споживчій кооперації і не любити професію не можна: бо як інакше здобути авторитет і повагу у покупця, як вибороти місце під сонцем в умовах жорсткої конкуренції?

Тому вітаю всіх працівників споживчої кооперації, зокрема — наших шановних ветеранів і пенсіонерів, усіх пайовиків з нашим професійним святом. Бажаю сонячних посмішок, доброго настрою, успіхів у праці, сімейної злагоди й особистого щастя.

з 89-м Міжнародним днем кооперації! Бажаємо вам, вашим рідним і близьким міцного здоров'я, щастя, здійснення мрій і сподівань, примноження здобутків і продовження давніх традицій споживчої кооперації.

Правління, профспілковий комітет Каховського районного споживчого товариства.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту