ІА «Контекст Причорномор'я»
Херсон  >  Моніторинги
Зернина стане колоском…
09.08.2011 / Газета: Слава праці / № 31 / Тираж: 1880

Цю думку або підтверджує, або піддає сумніву, навіть побіжно дивлячись на зерно, агроном-аналітик районної насіннєвої інспекції Віра Віталіївна Корнієнко.

Але самим лише органо-лептичним способом вона, спеціаліст першої категорії, не обмежується. Необхідно дати відповідь на багато параметрів посівних якостей проб насіннєвого матеріалу: визначити його чистоту, питому частку домішок, кондиційність, вологість, схожість, життєздатність, засміченість шкідниками, зараженість хворобами і вагу маси тисячі зернин.

Такі своєрідні «діагнози Віра Віталіївна робить з 1984 року. І недарма люди цієї спеціальності схожі з лікарями, вони навіть білі халати носять, адже як від здоров'я людини залежить її потом- ство, так і від якостей насіння — майбутній урожай і хліб.

І коли з нагоди професійного свята працівників сільського господарства відзначають і її роботу (має навіть Грамоту державної насіннєвої інспекції України) — це справедливо і заслужено, бо щороку у зернозборі району є й часточка її сумління і відповідальності.

На знімку: агроном-аналітик І категорії районної насіннєвої інспекції В.В.Корнієнко

Начальник насіннєвої інспекції Алла Миколаївна Мочаліна окреслила загальний обсяг роботи своїх підлеглих на даний час.

Каже: нинішній рік успішний для хліборобів не лише кількістю, але й якістю зерна. У господарствах району засипано насіння озимих культур під урожай 201 2 року 3145 тонн (пшениці, ячменю, ріпаку), це відповідає потребі. З них першої репродукції — 1130 т, другої -2015 т.

На перевірку посівних якостей до насіннєвої лабораторії надійшло 635 тонн І насіння, усе воно кондиційне.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту