ІА «Контекст Причорномор'я»
Херсон  >  Моніторинги
ГРОШЕЙ ВИСТАЧИТЬ НЕ НА ВСІХ
27.10.2011 / Газета: Новий день / № 44 / Тираж: 36600

Через подальше суттєве зростання цін на продукти і енергоносії бюджетам місцевих рад Бериславського району може не вистачити коштів на фінансування захищених статей. Але й без цього підстав для занепокоєння тут вистачає.

— Нас хвилює виконання бюджетів, зокрема, Бери- славської міської і Новобериславської сільської рад. По першому тягнуть униз підприємства-боржники — ВАТ «Бе- риславський сирзавод» і КП «Бериславтеплокомуненер- го», — говорить начальник фінансового управління місцевої райдержадміністрації Євгеній Юлдашев.

Керівництво РДА називає й інші причини недостатнього виконання бюджетів: несерйозне ставлення громад до рівня орендної плати за землю — є випадки, коли підприємства тут сплачують лише 10—40 грн./га. А іноді трапляються зовсім дивні речі. Наприклад, в одному з сіл району почали оформлювати земельну ділянку під особисте селянське господарство для бабусі з Козацького, якій... 85 років. «Який бізнес-план вона зможе скласти?» — здивувався голова РДА Ярослав Павлівський.

Всього, за його словами, району поки не вистачає 2,2 млн. грн. для виконання бюджету-2011. «Я не вважаю, що коштів катастрофічно не вистачає, — говорить перший заступник міського голови Берислава Сергій Шматов. — Адже під час формування цьогорічного бюджету ми не могли спрогнозувати суттєве збільшення цін на продукти і енергоносії, яке відбувається зараз. Проте гадаю, щодо кінця року ситуацію зможемо виправити».

Єдиною сільрадою, яка на Бериславщині змогла суттєво перевиконати бюджет за підсумками 9 місяців стала Томаринська. До інших зауважень від районного керівництва вистачало. «Нас трохи «підкошує» ВАТ «Бур- гунське», — коментує голова Бургунської сільради Анатолій Кубіч. — У нього 670 га землі, а саме підприємство вже два роки як перебуває в стадії санації. Щоправда, на сьогодні «Бургунське» обробило 400 га, і є надія, що вся їхня ділянка буде повністю оброблена вже наступного року».

Автор: Олег БАТУРІН


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту