ІА «Контекст Причорномор'я»
Херсон  >  Новини  >  Збройні сили
ГУР МОУ: мінування росіянами Каховської дамби загрожує не лише Херсону та області, а й всьому Чорноморському регіону
14:39 / 21.10.2022

ОДЕСА, 21 ЖОВТНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Військова розвідка України оприлюднила оперативну інформацію щодо мінування російськими агресорами дамби Каховської ГЕС ще в квітні.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці «Головне управління розвідки Міністерства оборони України».

У повідомленні розвідників сказано:

#ГУРінформує

‼️Окупанти ще в квітні замінували Каховську ГЕС і наразі проводять роботи з мінування шлюзів та опор

▪️Рашисти передбачають швидке звільнення українськими Силами Оборони правобережної частини Херсонської області та готують серію терактів на цій території. Зокрема під загрозою руйнування опинилась дамба Каховського водосховища та агрегати Каховської гідроелектростанції. При цьому, підрив дамби було сплановано завчасно – основні роботи із замінування проведено ще в квітні. Протягом поточного тижня було додатково проведено мінування шлюзів та опор каховської ГЄС. На дамбі встановлено 2 військові тентовані «Камази» без водіїв. Обидві машини повністю завантажено ящиками з вибухівкою.

▪️На сьогодні остаточно зрозуміло, що держава терорист свідомо готує теракти, які призведуть до катастрофічних наслідків. В разі реалізації цих планів під ударом стихії опиняться десятки українських населених пунктів, в тому числі Херсон. Масштаби екологічної катастрофи в цьому випадку вийдуть далеко за межі України і торкнуться всього Чорноморського регіону.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту