ІА «Контекст Причорномор'я»
Херсон  >  Новини  >  Правоохоронні органи
В Херсоні знешкоджено потужну проросійську ботоферму
12:26 / 26.11.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 26 ЛИСТОПАДА 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Правоохоронці знешкодили потужну ботоферму спецслужб РФ, яка мала понад 20 тисяч акаунтів, що здійснювали інформаційні диверсії проти України.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-центрі СБ України.

Заходи з викриття протиправної діяльності російських агентів проводили кіберфахівці Управління СБУ в Херсонській області спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Організатори ботоферми проводили спеціальні інформаційні операції для розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні, для чого створили понад 20 тисяч фейкових акаунтів у соцмережах, форумах та популярних месенджерах. Через анонімні профілі зловмисники поширювали дезінформацію про внутрішню ситуацію у нашій країні та розсилали неправдиві повідомлення щодо «мінування» інфраструктурних об’єктів на території Херсонщини.

За даними слідства, до злочинної діяльності причетні декілька місцевих жителів, які встановили технологічне обладнання за адресами свого проживання.

Для маскування акаунтів зловмисники використовували спеціальні телекомунікаційні пристрої, а оплату від своїх «кураторів» вони отримували через заборонені російські платіжні системи.

Під час обшуків за адресами перебування організаторів протиправної діяльності на Херсонщині правоохоронці виявили понад 3 тисячі сім-карток, комп’ютерну техніку із доказами незаконних дій.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні злочину та обрання судом їм запобіжних заходів.

Правоохоронці встановлюють всі обставини правопорушень для притягнення до відповідальності осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013
Перейти на повну версію сайту