ІА «Контекст Причорномор'я»
Херсон  >  Новини  >  Правоохоронні органи
ОГП: депутат з Херсонщини підозрюється у колаборантстві
12:50 / 22.02.2024

ОДЕСА, 22 ЛЮТОГО 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Повідомлено про підозру депутату міськради з Херсонської області, який перейшов на бік ворога та приєднався до лав російської партії.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Офісу Генерального прокурора.

В повідомленні ОГП сказано:

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури депутату Генічеської міськради від забороненої політичної партії «опзж» заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі та службовій недбалості (ч. 5, 7 ст. 111-1, ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, підозрюваний до повномасштабного вторгнення рф на територію України працював директором Азово-Сиваського національного природного парку.

У лютому 2023 року окупаційна влада Генічеського району перейменувала парк на «Государственное автономное учреждение Азово-Сивашский национальный парк». Підозрюваний погодився його очолити та працювати під юрисдикцією країни-агресорки.

Крім того, чоловік як кандидат у депутати від партії «єдина росія» брав участь у виборах до псевдооргану – «Генического муниципального округа Херсонской области».

Також встановлено, що підозрюваний допустив механічний покос трави на 40 гектарах острова Куюк-Тук та 130 гектарах острова Бірючий – заповідних зонах, які входять до території парку. Це призвело до збитків державі на суму 726 тис грн.

Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР у місті Мелітополі. Оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту