ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Актуальні теми
ІЗ СВЯТОМ, ОДЕСИТИ!
16:55 / 10.04.2019
ІЗ СВЯТОМ, ОДЕСИТИ!

День визволення Одеси – це, безумовно, велике, радісне світо. Свято свободи, надії та розвитку. Для нашого міста воно має особливу вагу – варто згадати, що Одеса була серед перших міст, котрим було присвоєно почесне звання Місто-герой. А в ті часи відзнаки так просто не присвоювали. І Одеса стала героєм через звитягу своїх захисників і визволителів, через їхні подвиги і героїзм. Серед живих ще є ветерани тієї війни. І їм – низький уклін і за подвиг, який вони здійснили 75 років тому, і за їхню повоєнну роботу, пов’язану з вихованням молодого покоління. Гадаю, що ми найліпшим чином вшануємо цих людей, якщо не допустимо перекручування історії та нав’язування фальшивого патріотизму.

Останнім часом в суспільстві багато що змінилося, але День звільнення Одеси і в часи Незалежності залишався святом радісним, зі сльозами щастя на очах. Принаймні, воно було таким, коли його проводила очолювана мною облдержадміністрація, спільно з керівництвом міста та Південним оперативним командуванням. Надзвичайно активну участь у підготовці урочистостей брала і рада ветеранів, котру очолював світлої пам’яті Олексій Гурський, учасник оборони Одеси.

Все моє життя пов’язане з Одесою, і день її звільнення для мене не просто офіціоз, а особисте, близьке мені свято – в одному ряду з Новим роком чи Паскою.

Впевнений, що все тимчасове і наносне – минеться, і 100 річчя визволення Одеси відзначатиметься на гідному рівні. Щиро зичу усім нам пересвідчитися у тому особисто.

Сергій Гриневецький


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код:
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail:
Коментар: *

© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015
Перейти на повну версію сайту