ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Культурний аспект
Карантин в Одесі: як працюватимуть заклади культури найближчий місяць
09:19 / 16.03.2020

Уряд оголосив карантин на всій території України з 12 березня і до 3 квітня через поширення коронавірусної інфекції COVID‑19. У цей період не працюватимуть дитсадки, школи та ВНЗ, заборонені масові заходи більш ніж на 200 людей. Крім того, з 17 березня припиняється будь-яке авіа-, залізнодорожне та автобусне сполучення з іншими країнами, а громадян закликають за можливістю залишатися дома, не відвідувати місця з великим скупченням людей та дотримуватися правил гігієни.

Такі заборони не могли не торкнутися культурного життя міста, більшість театрів та музеїв вимушені піти на карантин, а саме: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, Одеський театр опери та балету, Одеська обласна філармонія, Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В. Василька. Заплановані вистави переплановані на інші дати, а з графіками переносів можна ознайомитися на сайтах театрів.

При цьому Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного вирішили підбадьорити мешканців міста і вперше за свою історію перевести спектаклі в інтернет-простір. Театр пропонує безкоштовні онлайн-трансляції на період карантину. Обирають, яку виставу показати, самі глядачі, через голосування на Facebook-сторінці театру. Перший показ відбувся 14 березня, о 20.00, глядачі обрали спектакль «Дон Сезар де Базан».

Також закрилися великі музеї: Художній, Літературний, Музей західного та східного мистецтв. Нова виставка Одеського художнього музею «Суворі та Стильні», яка відкрилася 13 березня, пропрацювала лише кілька годин. «Ми маємо зробити все, аби запобігти поширенню коронавірусу COVID-19, тож до 3 квітня в Одеському художньому ПРИЗУПИНЕНО ОБСЛУГОВУВАННЯ ВІДВІДУВАЧІВ, а всі наші події скасовано або перенесено», — оголошує офіційна сторінка музею на Facebook.

Торгові центри, кінотеатри та нічні клуби продовжують працювати у звичному режимі, посиливши заходи безпеки та дезінфекції.

Нагадаємо, що 12 березня ВООЗ визнала пандемію COVID‑19 у світі. На території України офіційно зафіксовано 3 випадки коронавірусу, один з яких — смертельний. В Одеській області ще не було зареєстровано жодного хворого з COVID‑19.

Ольга Діденко


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.010
Перейти на повну версію сайту