ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Культурний аспект
Прем'єри в Оперному театрі
15:02 / 07.11.2021

В Одеському оперному театрі 7 листопада відбудеться прем'єра оновленої версії балету «Жар-птиця» І. Стравінського, передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я».

Про це повідомив режисер-постановник балету Георгій Ковтун в ході брифінгу під час генеральної репетиції.

Г. Ковтун нагадав, що балет уже був представлений глядачам під час фестивлю мистецтв у Оперному 2013 року. З того часу склад театральної трупи значно оновився, як і деякі нюанси постановки. «Найбільшої хореографічної трансформації зазнав образ Кощія Безсмертного», — зазначив режисер.

Диригент Одеського національного академічного театру опери та балету В'ячеслав Чернухо-Воліч вважає бачення постановника не хрестоматійним, хоча в історії і присутні темні та світлі сили, їхня боротьба та перемога любові. Він додав, що матеріал дуже складний, але завдяки збігу його поглядів із Г. Ковтуном співпраця вийшла плідною.

Зазначимо, що у зв'язку з карантинними обмеженнями з метою запобігання розповсюдження інфекції COVID-19 прем'єра 7 листопада відбудеться без глядачів.

10 листопада в Одеському національному академічному театрі опери та балету вперше виконають версію твору Моріса Равеля «Болеро», передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я».

Режисер-постановник балету заявив, що це складний спектакль і в Україні немає подібних вистав. Він зазначив, що всі редакції «Болеро» відрізняються і ця теж буде унікальною.

Уривки з балету одесити та гості міста могли бачити на балетному гала-концерті просто неба, присвяченому Дню Незалежності України.

«Вперше для себе я експериментую з поєднанням кольору та хореографії. Цей балет — своєрідна симфонія костюмів, між кольорами яких розігрується власна історія», — додав режисер-постановник.

Художник-сценограф Євген Гуренко відзначив, що спектакль буде незвичайним завдяки поєднанню кольорів і танцю. Декорації до балету, за словами художника, також ексклюзивні, адже при створенні їх він засновувався лише на баченні режисера.

Через карантинні обмеження з метою запобігання розповсюдження COVID-19 прем'єра 10 листопада відбудеться без глядачів.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту