ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Культурний аспект
«Зимовий променад в Одеській опері» — подорож у світ прекрасного
18:30 / 19.02.2022

Третій міжнародний фестиваль «Зимовий променад в Одеській опері» пройшов з 22 січня по 18 лютого в Одеському національному академічному театрі опери та балету.

На прес-брифiнгу, присвяченому завершенню фестивалю, генеральний директор театру, Надія Бабiч та головний диригент — В'ячеслав Чернухо-Волич розповіли про плани театру найближчим часом, зокрема, про підготовку до майбутнього фестивалю «Оксамитовий сезон в Одеській опері». У березні глядачі побачать світову прем'єру опери «Катерина», на музику сучасного українського композитора О. Родiна. У квітні театр готує триденний фестиваль, у якому «головну роль» відіграє орган. Також керівництво театру повідомило про Перший міжнародний конкурс молодих оперних співаків, який вiдбудеться 21-26 червня в Одеській опері .

Під час фестивалю «Зимовий променад» глядачі змогли побачити низку чудових вистав.

Прем'єра яскравого балету «Шехеразада», експресивний балет «Кармен-сюїта», емоційна «Жар-птиця» та темпераментне «Болеро»; складна та приваблива опера «Набукко», яку диригував запрошений диригент, переможець конкурсу Тосканіні Віталій Алексійонок; трагічна «Мадам Баттерфляй» — усі фестивальні вистави наповнювали глядачів піднесеними переживаннями. Звучання музики великих композиторів – окреме задоволення для шанувальників класики: Бізе, Римський-Корсаков, Равель, Стравінський, Верді, Пуччіні…

Під час фестивалю було організовано нову програму для дітей — «Подорож до оркестру». Захід проводився в рамках освітньо-просвітницького проекту «Сімейний клуб», який ставить завдання залучити до кола поціновувачів театру дітей, їхніх батьків та вчителів.

В завершальний день фестивалю, 18 лютого, пролунала опера «Мадам Баттерфляй», над постановкою якої працювала міжнародна команда митців з п’яти країн. Глядачі спостерігали за історією кохання Чіо-Чіо-сан (у виконанні чудової Юлії Терещук) та її трагічної розв'язки. Слід зазначити чудове звучання вокальних партій артистів – Анастасії Мартинюк, Олексія Жмуденка, Едуарда Мартинюка, Олександра Прокоповича.

Очікуємо на нові фестивальні події та прем'єри.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту