ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Статуправління повідомляє — Зимове подорожчання
29.03.2011 / Газета: Одесские известия / № 34(4161) / Тираж: 18386

За підсумками січня – лютого середні ціни на сільськогосподарську продукцію в містах регіону виявилися на 7,6 відсотка вищими, ніж минулого року, повідомляє Головне управління статистики в Одеській області.

Серед продуктів найбільше подорожчала гречана крупа – у 2,6 раза. Вартість журавлини зросла на 62,8, пшона – на 58,5 відсотка. Яблука, квашена капуста, редька, тваринне масло стали дорожчими на 34,9 – 37,9, а свіжа капуста, солодкий перець, картопля, сушені гриби, рослинна олія, мед, бринза, твердий та м'який сири, висівки та квіти – на 20,9 – 29 відсотків.

На 10,1 – 17,9 відсотка зросли у середньому ціни на сметану, свіже молоко, яловичину, рибу, горіхи, сухофрукти, цитрусові, щавель, помідори, редиску та зернові. Трохи відстають від них ціни на цукор, рис, соняшникове насіння та насіння гарбуза, петрушку, ріпчасту й зелену цибулю, свіжі та солоні огірки, баклажани, телятину і птицю, ціни на них зросли на 2,8 – 9,5 відсотка.

Однак дешевшими, ніж минулого року, були солоні помідори, свіжі та солоні гриби, бобові, морква, буряк, баранина. Наприклад, свинина реалізується на 1 – 7,7 відсотка дешевше, ніж минулого року; яйця – на 14,8; свиняче сало – на 39,3; кабачки та гарбузи – на 53,8 відсотка.

Автор: Анатолій ДНІСТРОВ


© 2005—2025 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2025 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту