![]() |
|
![]() |
![]() |
Опановуючи передові технології, у Біляївці вже вісім років працює комплекс з виробництва томатної пасти, фруктових і овочевих напівфабрикатів ПРАТ ВО «Одеський консервний завод».
Саме підприємство є лідером з виготовлення плодовоовочевої консервованої продукції в області під торговельною маркою «Господарочка». Авторитет на ринку вдалося здобути завдяки доброму смаку та якості продукції, відсутності в ній консервантів.
У 2003 році ПРАТ ВО «Одеський консервний завод», розширюючи мережу виробничих об’єктів, орендував будівлю овочесховища ППА «Промінь». Це було вигідно у плані наближення виробництва до безпосереднього постачальника сировини, адже в районі традиційно вирощують високі врожаї овочів. Після реконструкції приміщення та встановлення необхідного обладнання комплекс запрацював.
Молодий фахівець харчової промисловості Володимир Догадаєв стояв біля витоків цього виробництва. За кілька років роботи йому вдалося підібрати та згуртувати професіоналів в одну команду.
Діяльність комплексу нині є сезонною, адже тут здійснюється перша стадія переробки – виготовлення напівфабрикатів та концентратів.
В одному цеху виготовляється томатпаста, овочеве та фруктове пюре. В другому – швидкозаморожена кукурудза та зелений горошок.
Серед постачальників – чимало сільськогосподарських підприємств Біляївського та сусідніх районів. З багатьма налагоджено надійні партнерські зв’язки.
– Керівництво в особі голови правління заводу В. Шильберга завжди раціонально та обґрунтовано планує діяльність підприємства та кожної його філії, – говорить начальник комплексу В. Догадаєв. – Розширювати виробництво, покращувати умови праці – першочергові завдання, які ставить перед собою адміністрація.
У планах – створення умов для повного циклу переробки; окрім заготівлі напівфабрикатів, виготовляти готову продукцію. На етапі монтажу зараз перебуває лінія, що вироблятиме консерви з солодкої кукурудзи та зеленого горошку. Відповідно, з її упровадженням з’являться нові робочі місця.
Серед співробітників комплексу сьогодні вже є чимало досвідчених фахівців. Це технолог виробництва В. Сушириба, інженер з якості продукту О. Тищенко, мікробіолог С. Бабенко, лаборант Т. Романенко. Для операторів та провідних спеціалістів діють курси з підвищення кваліфікації на базі головного підприємства. Але вже зараз відчувається потреба в молодих кваліфікованих кадрах.
Комплекс з виробництва томатної пасти, фруктових і овочевих напівфабрикатів ПРАТ ВО «Одеський консервний завод» нарощує динаміку розвитку виробництва, освоюючи передові технології.
![]() Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
© 2005—2025 S&A design team / 0.008Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я» |