![]() |
|
![]() |
![]() |
На ринках області сільськогосподарська продукція подорожчала за рік у середньому на 11,3 відсотка. Ціни на продукцію рослинництва зросли на 17,3, тваринництва – на 7,1 відсотка, повідомляє Головне управління статистики в Одеській області.
Серед продуктів, про ціни на які відзвітувало відомство, найбільше – у 2,5 раза – подорожчало пшоно. Середня вартість гречаної крупи зросла на 93,1, журавлини – на 79,4, квіткової розсади – на 59,6, квашеної капусти – на 52,8 відсотка.
Висівки, яблука, свіжа капуста і тваринне масло подорожчали на 30 – 48,1 відсотка. Горіхи, сухофрукти, малина, буряк, редька, часник, картопля, сметана, свіже молоко, сир, рослинна олія – на 20,7 – 29,4 відсотка.
Середні ціни на квіти, сливи, кавуни, дині, солоні та свіжі огірки, солодкий перець, моркву, редиску, сушені гриби, мед, цукор, рис, рибу, телятину, яловичину, сир і бринзу також зросли на 10,2 – 19,9 відсотка.
Бобові, салат, свіжі та солоні помідори, свіжі та солоні гриби, баклажани, соняшникове та гарбузове насіння, груші, цитрусові, баранина, свинина подорожчали на 1,2 – 9,7 відсотка.
За інформацією відомства, дешевшими, ніж минулого року, були абрикоси, персики, щавель, кабачки, гарбузи (на 13,1 – 20 відсотка); ріпчаста та зелена цибуля, петрушка, кріп, виноград, яйця, птиця, свиняче сало (на 1 – 9 відсотків).
У той же час реалізація сільгосппродукції на ринках області цього року, у порівнянні із аналогічним періодом попереднього року, зросла в цілому на 2,5 відсотка, зокрема, продуктів рослинництва і тваринництва – на 2,3 відсотка.
![]() Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
© 2005—2025 S&A design team / 0.007Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я» |