ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Підстанція «Маразліївська»: 145 мільйонів гривень
25.01.2014 / Газета: Чорноморські новини / № 7(21478) / Тираж: 8525

Єдина можливість впоратися з нестачею електропостачання в центрі Одеси — спорудження нової підстанції. До її зведення минулої осені будівельники приступили.

— Підстанція «Маразліївська» як для нашої компанії, так і для обласного центру — енергооб’єкт №1, — констатує голова правління ПАТ «Одесаобленерго» Іван Полив’яний. — Я намагаюся регулярно відвідувати будмайданчик, де працюють бригади нашого підрядника. Наприкінці минулого року вони працювали в прискореному темпі, часом — цілодобово.

Значну частину робіт належить виконати в році нинішньому. До його кінця ми плануємо завершити оснащення нової підстанції 110 кВ. За винятком кабельних ліній 6—110 кВ, прокладання яких частково почнеться в 2014-у, а завершиться вже в 2015-у.

Цьогоріч заплановані обсяги фінансування «Маразліївської» — понад 145 мільйонів гривень, — резюмує керівник «Одесаобленерго». — Левова частка з цієї суми буде спрямована на замовлення з виготовлення обладнання та кабельної продукції. Цей процес — досить тривалий. Адже протяжність майбутньої лінії від підстанції «Усатове» до «Маразліївської», через «Ювілейну» становить 11,5 кілометра. Заводу-виробнику для виконання такого замовлення знадобиться близько року. До того ж, виготовити кабель такої протяжності «однією ниткою» неможливо, тому ми даємо заводу конкретне, розроблене відповідно до розрахунків проектантів, технічне завдання. Із зазначенням протяжності кожного з відрізків траси.

Автор: Юрій ВОРОБЙОВ


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту