Відтепер українці можуть поласувати незвичними кавунами — квадратними. І виростили їх саме у нас, на Одещині.
Дивної форми кавуни запропонувала покупцям компанія «Дунайський аграрій», яка займається органічним землеробством на 2 тисячах гектарів в Ізмаїльському районі. А відтак особливість ягоди не лише у формі, а й у якості. Бо ж ідеться про органічний продукт, себто вирощений без застосування гербіцидів, пестицидів та небезпечних добрив.
Для світу кубічні кавуни — не новина. Вони з’явилися в 1960-х в Японії. Тамтешні фермери, отримавши поганий урожай, почали думати-гадати, як їм компенсувати збитки й заробити більше грошей. У результаті вирішили здивувати всіх квадратними кавунами. Японці клали їх у спеціальні форми, де вони виростали прямокутними. Щоправда, були не дуже солодкими — не дозрівали. Та ще й коштували досить дорого. І до сьогодні кубічний кавун у Японії — то елітний продукт. Їх вирощують тільки на одному острові й збирають за сезон десь 800 штук. Кожен зріє в пластиковому або скляному ящику, а потім упаковується. На наші гроші такий «квадрат» коштує майже 4 тисячі гривень.
На Одещині кавуни виростили не просто квадратної форми, а смачні, солодкі, соковиті. Керівник компанії, яка вивела на ринок це диво, Роман Дяжук розповів, що це пробна партія квадратних органічних ягід і відправлять їх на подарунки. Попит на таку продукцію в Україні тільки формується, але ресторани й торговельні мережі нею вже зацікавилися. Звісно, що дизайнерські кавуни коштують значно дорожче від звичайних.
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
© 2005—2024 S&A design team / 0.004Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я» |