За прогнозом науковців Інституту аграрної економіки, у 2020-у обсяги виробництва сільськогосподарської продукції в Україні зменшаться проти попереднього року на 3,6%.
Таку цифру озвучив директор інституту академік НААН Юрій Лупенко, презентуючи чергову розробку наукового колективу під керівництвом академіка НААН Віктора Меселя-Веселяка «Прогноз виробництва сільськогосподарської продукції в Україні у 2020 році (лютий)».
За словами вченого, таке зниження відбудеться за рахунок зменшення на 5,1 % виробництва рослинницької продукції — переважно зернових культур (-10%). Очікується також скорочення виробництва насіння соняшнику, ріпаку та овочів.
Обсяги виробництва продукції тваринництва, за розрахунками Інституту аграрної економіки, збережуться майже на рівні 2019 року (+0,6%). Причому цей приріст буде досягнуто за рахунок зростання продукції птахівництва, тоді як з решти основних продуктів галузі продовжиться спад.
Сповільнення динаміки падіння можливе, передусім, за рахунок мінімізації зменшення обсягів виробництва основних сільськогосподарських культур — пшениці, кукурудзи, соняшнику, картоплі, овочів, а також молока та м’яса свиней, підсумував Юрій Лупенко.
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
© 2005—2024 S&A design team / 0.005Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я» |