ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ШІСТЬ ХВИЛИН ЧЕРЕЗ ДУНАЙ
20.02.2021 / Газета: Чорноморські новини / № 12-13(22231-22232) / Тираж: 8525

Із 11 лютого міжнародний пункт пропуску через державний кордон Орлівка-Ісакча з річковою поромною переправою через Дунай, відкритий і для пасажирського сполучення. Нагадаємо, для вантажних перевезень цей пункт запрацював 10 серпня 2020-го.

Як наголошують у Посольстві України в Румунії, відкриття цього пункту пропуску та поромної переправи через Дунай є практичним результатом двосторонньої співпраці між країнами-сусідками, а також між державним та бізнесовим секторами обох держав на всіх рівнях. Успішна робота переправи «Орлівка-Ісакча» надасть додаткового стимулу для розвитку торгово-економічного та транскордонного співробітництва, розвитку контактів між громадянами України та Румунії.

Відтепер, запевняють в Одеській митниці, за лічені хвилини охочі зможуть добратися поромом на протилежний берег Дунаю, прямуючи на автомобілі, автобусі, мотоциклі, велосипеді чи пішки. Для цього, потрібно мати:

1) у напрямку до Румунії чи транзитом її територією: негативний результат тесту ПЛР, зроблений не пізніше 48 годин, підтвердження необхідності в’їзду або транзиту, бажано з перекладом румунською мовою;

2) у напрямку до України чи транзитом її територією: негативний результат тесту ПЛР зроблений не пізніше 48 годин для подорожуючих в Україну, страхування, підтвердження необхідності в’їзду з метою транзиту без ПЛР тесту з обов’язковим виїздом з держави протягом двох діб.

Один з ініціаторів і мотиваторів відкриття поромної переправи Орлівка-Ісакча, колишній заступник голови Одеської облради, а нині — радник голови ОДА Юрій Димчогло на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що 13 лютого особисто перевірив можливості перетину пункту пропуску для всіх видів транспорту і пасажирів. За його словами, румунські прикордонники досить лояльні: всі п’ять легкових авто з пасажирами, які прибули на поромі, пройшли контроль швидко і без проблем. А перехід між берегами зайняв лише шість хвилин.

Нагадаю, що на створення поромної переправи через Дунай пішло майже п’ять років. Вона забезпечує єдиний прямий зв’язок між Україною та Румунією на півдні нашої держави, а також вихід до міжнародних транспортних коридорів Болгарії, Туреччини та Греції. Переправа через Дунай скорочує для всіх подорожуючих час у дорозі сушею на 200 кілометрів, а це економія двох годин, а час на оформлення вантажів зменшується на 10—12 годин.

Пропускна спроможність переправи — 200 одиниць вантажного транспорту, 500 — легкового і 1500 пасажирів.

Автор: Ярослава РІЗНИКОВА


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту