ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
С днем рождения, Одесская область!
25.02.2021 / Газета: Вечерняя Одесса / № 22-23(11012-11013) / Тираж: 10407

Вітання голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького із Днем утворення Одеської області

Шановні земляки! Дорогі друзі!

Щиро вітаю вас із 89-ю річницею з Дня утворення Одеської області!

Одещина — наш рідний дім, який ми спільними зусиллями намагаємося облаштовувати, наповнювати теплом, любов’ю та добробутом.

Ми пишаємося багатою історією, дивовижною природою, багатонаціональним добросусідством та глибинними культурними традиціями.

Наш регіон є одним з найбільш перспективних щодо розвитку зовнішньоекономічної діяльності, транскордонної співпраці, зокрема формування вільних економічних зон; має високий агропромисловий та науково-технічний потенціал, є центром інноваційної й інвестиційної діяльності; відомий у світі як один з найбільш перспективних рекреаційних і культурно-мистецьких осередків держави, є дійсним членом 6 європейських регіональних організацій.

Сьогодні дуже важливо не втратити той потужний потенціал, який був створений і розвинутий багатьма поколіннями.

За традицією, в цей день відкривається нова сторінка майбутніх справ нашого краю, і дуже важливо не просто мріяти та говорити красиві слова про світле майбутнє, а й усвідомлювати, що на нас чекає багато роботи, бути відповідальними.

Ми готові до реалізації амбітних, дієвих проєктів, широкомасштабної і конструктивної співпраці, до якої будуть долучені всі органи державної влади та місцевого самоврядування, широкі кола громадськості, кожний з вас.

Тож треба дивитися вперед і об’єднуватися заради втілення спільних справ, заради майбутнього. Саме так жили, працювали і перемагали всі покоління мешканців Одещини, саме завдяки цьому Одеська область була і є найпотужнішим соціально-культурним осередком нашої держави.

Дякую вам, шановні земляки, за вашу зґуртованість, небайдужість, відповідальність, за віру в те, що ми можемо багато чого змінити на краще.

Нам пощастило народитися, жити, працювати на одеській землі і тільки з нею ми пов’язуємо своє майбутнє.

У будь-якому кутку світу, коли ти говориш «Я — з Одеси! Я з Одещини!» — це звучить впевнено і гідно, та неминуче викликає у співрозмовника щиру посмішку і симпатію.

Пишаймося своєю землею, любімо та бережімо її, адже вона єдина і назавжди залишається з нами.

89 років Одеській області. Що далі?

В Одеській обласній раді вважають, що святкова дата — це важливий привід ще раз відповісти на стратегічні питання: яким ми прагнемо бачити наш регіон, і як пришвидшити ці позитивні зміни?

Про це у своєму вітанні до всіх мешканців регіону зазначає голова обласної ради Григорій Діденко, який має великий досвід підприємницької та управлінської діяльності.

Шановні жителі Одещини!

27 лютого виповнюється 89 років з дня створення нашої області. Великі, сповнені різноманіттям території були об’єднані навколо сильного та потужного міста.

Ми маємо славетну історію! Наш край завжди притягував визначних особистостей, сильних духом та енергією, що започатковували тут великі справи та надихали оточуючих на звершення. Тепер це наша особливість і наш особливий ресурс.

Ми маємо потенціал! Природний, культурний, туристичний… Але головне — це небайдужі люди, що докладають зусиль для розвитку регіону.

Давайте разом відкриємо нову сторінку історії регіону. Максимально успішного у морській, аграрній, туристичній сферах. Заможного та розвиненого краю, що є прикладом для всього Причорномор’я!

З повагою голова Одеської обласної ради Григорій Діденко.

Хто представляє інтереси мешканців регіону? Одеська обласна рада у цифрах

84 — стільки депутатів входять до складу Одеської обласної ради VIII скликання.

19 — серед депутатів цього скликання 19 жінок.

14 — в обласній раді сформовані 14 постійних профільних комісій, чотири з них очолюють жінки, ще дві є заступницями голови комісії.

7 — в обласній раді сформовано сім депутатських фракцій.

1 — розпочала свою роботу депутатська група «Рівні можливості».

«Одеська область — найбільша в Україні. Це великий простір і водночас досить велика відповідальність», — Григорій Діденко розповів, над чим його команда та увесь депутатський корпус зараз працюють в Одеській обласній раді.

Одещина розбудовується

«Зараз ми приділяємо особливу увагу будівництву доріг та розбудові соціальної інфраструктури. На Одещині іде робота у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», що дозволяє відремонтувати чи навіть побудувати нові об’єкти коштом державного бюджету. Для включення об’єктів у програму перш за все необхідно підготувати проєктно-кошторисну документацію, і сприяти цьому — завдання обласної ради.

Бюджет розвитку регіону цьогоріч склав 538 млн. грн. Ці кошти якраз спрямовуються на те, що гарантує нам розвиток в соціальній сфері та інфраструктурі.

Іде постійна робота над включенням у програму ремонту шкіл, дитсадків, лікарень та інших об’єктів. Наприклад, нещодавно депутатські комісії підтримали виділення коштів на проєкти реконструкції Одеської філармонії та стратегічної ділянки дороги у Білгород-Дністровському районі», — підкреслив голова обласної ради.

Разом нам вдасться все

Нагадаємо, минулого року відбулося укрупнення районів — їх тепер 7 замість 26. Водночас все більше повноважень та ресурсів отримують громади.

«Сьогодні я бачу, як зближаються південь, центр, північ. Чималу роль тут відіграє така практична річ, як будівництво доріг. Південні райони — вже не такі віддалені. У північних — посилюється взаємодія між населеними пунктами. Громади готові налагоджувати зв’язок та докладати зусиль для розвитку, і завдання обласної влади — також допомогти в організації ефективного функціонування нових систем в умовах децентралізації.

Я проти роботи виключно з кабінету — ми вже з робочими візитами побували як у північних, так і у південних районах. Попри вказані вище позитивні тенденції, роботи ще дійсно багато. Наприклад, час на дорогу від села у Болградському районі до Одеси за останні роки скоротився на декілька годин, але у одній із сільських шкіл все ще є пічне опалення. У Березівському районі дуже просять приїжджати частіше. І ми будемо приїжджати, бо це про суспільний розвиток та, зрештою, про всіх нас».

В пятницу, 26 февраля, состоится торжественное мероприятие, посвященное праздничной дате. С докладом о направлениях развития Одесской области выступит председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий.

Текст доклада будет опубликован в одном из ближайших номеров «Вечерней Одессы».

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту