ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ЗАДЛЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ ТА ЦІНОВОЇ СТАБІЛЬНОСТІ
27.02.2021 / Газета: Чорноморські новини / № 14-15(22233-22234) / Тираж: 8525

Акціонерне товариство «Аграрний фонд» підписало тристоронній меморандум про співпрацю з Одеською обласною державною адміністрацією та ДП «Куліндорівський комбінат хлібопродуктів». Сторони домовилися розширити співробітництво щодо забезпечення продовольчої та цінової стабільності в регіоні.

У меморандумі, зокрема, йдеться про об’єднання зусиль задля розширення агропромислового виробництва та модернізації потужностей, підвищення конкурентоспроможності сільгосппродукції та розвитку ланцюгів створення товарів з високою доданою вартістю.

Під час обговорення меморандуму голова ОДА Сергій Гриневецький висловив сподівання, що таке співробітництво матиме позитивний ефект і буде своєрідним стримуючим фактором щодо цінових коливань, а також гарантуватиме продовольчу стабільність краю.

В.о. голови правління АТ «Аграрний фонд» Богдан Банчук зазначив, що товариство володіє фінансовим ресурсом, який спрямує на підтримку сільгоспвиробників, а свою діяльність з переробки планує сконцентрувати саме в Одеській області на Куліндорівському комбінаті хлібопродуктів. «Нині у нас є можливість профінансувати сільгоспвиробників через свою форвардну програму, а отримане зерно плануємо переробляти на Куліндорівському КХП, з яким маємо великий, позитивний досвід співпраці. Таким чином ми надамо суттєву фінансову підтримку сільгоспвиробникам, забезпечимо безперебійні поставки зерна для переробки на Куліндорівському КХП, а отриману продукцію зможемо реалізовувати на внутріш-ньому та зовнішньому ринках», — наголосив Богдан Банчук.

Перший заступник генерального директора ДП «Куліндорівський комбінат хлібопродуктів» Світлана Паненко зауважила, що співпраця з Аграрним фондом передбачає стабільне постачання на підприємство зерна, а це дасть змогу забезпечити Одесу та область найкращою продукцією, як за її які-сними, так і за ціновими показниками.

За матеріалами пресслужби АТ «Аграрний фонд».

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту