ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ЩОСЬ НА ПРОДАЖ, ЩОСЬ — В ОРЕНДУ
27.02.2021 / Газета: Чорноморські новини / № 14-15(22233-22234) / Тираж: 8525

Нещодавно призначено нового начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України в Одеській та Миколаївській областях.

Ним став Олександр Славський, юрист і відомий громадський діяч, засновник Агентства регіонального розвитку Одеської області, радник експрем’єр-міністра Олексія Гончарука, керівник «Бізнес Інкубатор Груп. Україна» та програмний директор «Імпакт Хаб Одеса», один з організаторів «Фестивалю ідей».

— Один із кращих способів залучення інвестицій та розвитку підприємництва в Україні — прозора приватизація та оренда державного майна. Ми зробимо все можливе від нашого відділення для встановлення довіри до ФДМ з боку бізнесу та суспільства, — запевнив Олександр, вступаючи на посаду.

— Наразі до приватизації в Одеській області — 51 об’єкт. Серед них — дуже цікаві, як-от «Одесавинпром», цілісний майновий комплекс, частина будівель якого розташована на Приморському бульварі, Білгород-Дністровський торговельний порт, комплекс будівель в Ізмаїльському порту, — розповів Олександр Славський журналістам. — Приватизувати Одеський припортовий завод та інші об’єкти зі списку «великої приватизації» можна буде лише після рішення парламенту — наразі законопроєкт про зняття мораторію розглядається у Верховній Раді. Нещодавно він пройшов обговорення у профільному комітеті. До скасування мораторію можлива тільки «мала приватизація» державного майна, в тому числі кілька винних заводів, приміщення рекреаційних комплексів, колишні наукові центри тощо.

Цьогоріч регіональне відділення ФДМ планує продати об’єктів щонайменше на 400 мільйонів гривень й отримати від оренди 465 мільйонів.

Олександр Славський закликав представників малого, середнього та великого бізнесу орендувати державне майно, там більше Фонд може за-пропонувати багато цікавих об’єктів нерухомості. Це, зазвичай, дешевше та стабільніше, адже переможець торгів може укласти угоду з оренди нерухомого майна на 5 років з правом продовжити її поза аукціоном (перша пролонгація) ще на 5 років. Загалом це 10 років гарантованої з боку держави оренди приміщення.

До речі, Регіональне відділення ФДМ в Одеській та Миколаївській областях розпочинає онлайн-заходи для підприємців, журналістів і громадськості, перший з яких на тему «Як орендувати державне майно?» відбувся 18 лютого.

Хочеться побажати панові Олександру натхнення та удачі на державній службі. Він уміє бути лідером і надихати інших, тож нехай це уміння допоможе йому справитися і з непростими завданнями, які доведеться вирішувати на такій відповідальній посаді.

Автор: Ольга ФІЛІППОВА


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту