ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ТУРИСТИЧНИЙ МАГНІТ ОДЕЩИНИ
20.03.2021 / Газета: Чорноморські новини / № 21-22(22240-22241) / Тираж: 8525

Цими днями відбулася онлайн-презентація Офісу туризму Одещини при Агенції регіонального розвитку Одеської області.

Мета Агенції регіонального розвитку, зазначив її директор Андрій Шестаков, — сприяння становленню і розбудові регіональних та районних громад, допомога у залученні інвестицій та грантової підтримки.

Він закликав зацікавлених звертатися до агенції за допомогою: «Для України сьогодні відкрито багато різних ринків збуту по всьому світі, і це не лише Євросоюз. Нещодавно почала працювати зона вільної торгівлі з Ізраїлем, є чудові можливості для експорту в Африку, Азію, які ми не використовуємо або ж використовуємо слабенько».

А ще, підкреслив, агенція готова допомагати виробникам у створенні та розвитку підприємництва: «Україна та Одещина — лідери у виробництві зернових культур, а от переробних підприємств у нас бракує. І ми готові допомагати у їх створенні».

Під час презентації йшлося і про пріоритетні проєкти діяльності Офісу туризму Одещини та асоціації, як-от перший обласний туристичний хаб, афільована мережа туристичних центрів, головний туристичний магніт регіону тощо.

Керівник Офісу туризму Одещини Дар’я Сонячна розповіла про те, що в нас планують створити перший обласний туристичний хаб, який відкриється в одній з історичних будівель у центрі Одеси. Мандрівники зможуть там отримати інформацію про ви-значні пам’ятки області. У туристичному хабі планують створити артпростір і конференц-зал.

Мережа туристичних інформаційних центрів з кафе, картами й зарядками для електротранспорту охопить різні куточки Одещини.

— Це буде майданчик і для місцевого бізнесу, і для гостей нашого краю, — додав радник голови ОДА Юрій Дімчогло. — Із 12 лютого почала працювати переправа Орлівка–Ісакча. Повністю змінивши логістику, через цю переправу вирушили перші туристичні автобуси з України до Румунії та Болгарії. Переправа значно скорочує час поїздки: виїхавши зранку з Києва, ввечері можна бути в Софії. Туристичні компанії з Румунії та Болгарії чекають на послаблення карантину, щоб запустити перші тури. З’явився туристичний коридор, через який мандрівники з Європи зможуть відвідувати цікаві об’єкти Одещини. Тож невдовзі туристичний центр буде відкритий безпосередньо на переправі Орлівка–Ісакча.

Щотижня Агенція регіонального розвитку Одеської області планує проводити онлайн-трансляції, оперативно звітуючи про зроблене.

Озвучені масштабні та привабливі ідеї. Бажаємо їх реалізувати!

Автор: Ольга ФІЛІППОВА


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту