ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ОСТАННІЙ ЗАСЛІН ВІД ДЕРИБАНУ
27.03.2021 / Газета: Чорноморські новини / № 23-24(22242-22243) / Тираж: 8525

Лише Тимошенко та «Батьківщина» реально борються за збереження української землі, вважає політичний експерт Дмитро Корнійчук.

Інтереси українців не є пріоритетними для «зеленої» влади, яка дбає лише про отримання вигод від корупційних оборудок, зокрема від розпродажу української землі. Як і минулого року, тільки Тимошенко й команда «Батьківщини» заважають монобільшості відібрати найцінніше в українських фермерів і виступають проти дерибану сільськогосподарської землі між аграрними олігархами та її продажу міжнародним корпораціям. Про це написав експерт на своїй Фейсбук-сторінці, аналізуючи останні події у Верховній Раді.

Ідеться, зокрема, про розгляд парламентом пакету земельних законопроєктів, які в разі ухвалення дозволять продавати землі іноземцям, безконтрольно знімати родючий шар ґрунтів, змінювати цільове призначення земель, а також фактично позбавлять фермерів рівних умов у конкуренції за землю.

На переконання Дмитра Корнійчука, скандальні законопроєкти 2194 і 2195 — це продовження продавленого проти волі всіх українців в квітні минулого року закону про ринок землі. «Ці закони небезпечні тим, що скасовують ті запобіжники проти дерибану землі, які з боєм змогла відстояти в сесійній залі опозиція в законі про ринок землі. Лідерка опозиції Тимошенко — це єдиний топполітик, яка послідовно продовжує боротьбу за збереження української землі, тому «Батьківщина» внесла сотні правок у ці антидержавні законопроєкти, щоб прибрати звідти резонансні норми, що позбавляють українців землі, а країну — чорноземів», — вважає політексперт.

За його словами, саме Юлія Тимошенко зуміє захистити інтереси українців, адже має план протидії розпродажу національного багатства. Зокрема, в разі ухвалення монобільшістю цих законопроєктів «Батьківщина» звертатиметься до Конституційного Суду щодо визнання цих законів неконституційними, а також допоможе ініціювати Всеукраїнський референдум, аби люди могли висловити свою думку з цього важливого питання.

«Українці прекрасно бачать, що Тимошенко — це єдиний політик, який захищає їхні інтереси. Як на рівні парламенту, так і в місцевих радах, де по всій країні представлена «Батьківщина». Власне тому, з одного боку, постійно зростає підтримка Тимошенко та її партії. З іншого — боротьба Тимошенко за землю є серйозною загрозою для «зеленої» влади і її рейтингу», — резюмує Корнійчук.

Нагадаємо, «Батьківщина» подала понад 1000 поправок до законопроєкту №2194, чим фактично заблокувала розгляд документа, який знімає останні запобіжники до остаточного розпродажу української сільськогосподарської землі іноземним корпораціям.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту