ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Будні і свята
30.03.2021 / Газета: Вечерняя Одесса / № 35(11025) / Тираж: 10407

«Військова академія визнана кращою військовою частиною міста Одеси за рішенням одеського міського голови, з врученням Перехідного прапора — «Кращій військовій частині м. Одеси».

Цього звання академія удостоювалась тричі за 10 років.

* * * * *

Чотири зали музею вмістили як краєзнавчі експозиції історії краю, де розташований вищий військовий навчальний заклад, так і розвиток українського війська. Крізь призму історичних процесів суспільства і становлення Збройних Сил України від стародавніх часів до сьогодення прослідковується розвиток воєнної освіти і науки в славетній історичній аlma-mater багатьох поколінь видатних військових діячів.

Завідувач музею — працівник Збройних Сил України, полковник у відставці Валерій КРЯЧУН, який своє життя присвятив становленню українського війська і підготував за роки своєї служби не одну сотню офіцерів.

* * * * *

Антон Совенко став найкращим закордонним випускником Королівської академії сухопутних військ Великої Британії в Сандгерсті. Таку відзнаку українець отримав за показниками військової, академічної та практичної підготовки.

В академії відзначили, що Антон Совенко від початку навчання проявив себе як талановитий курсант, наполегливо працював над академічними дисциплінами, навіть у вільний час. Все для того, аби не лише не відставати, а й перевершувати інших слухачів, для яких англійська була рідною.

Антон представляв академію на міжнародних змаганнях із баскетболу та тренував команду з боксу, оскільки його рівень у цій спортивній дисципліні був зависокий, аби змагатися з іншими курсантами.

* * * * *

Першокурсники факультету високомобільних десантних військ та розвідки здійснили свій перший стрибок в листопаді 2012 року. Це — свідчення вмілого застосування на практиці теоретичних знань, вмінь та практичних навичок, отриманих ними під час навчання у військовому виші. Очолив колону на марші разом з курсантами-першокурсниками генерал-майор Олег Гуляк.

* * * * *

В Одеському аеропорту оркестри Військової академії (м.Одеса), Військово-Морських Сил та Національної гвардії взяли участь в концерті-реквіємі на честь «кіборгів», які 242 дні захищали новий термінал Донецького аеропорту.

* * * * *

До Військової академії (м. Одеса) прибули курсанти із Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного міста Львова для подальшого продовження навчання у найстарішому військовому навчальному закладі Збройних Сил України.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту