ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
ДВА НАДІЙНИХ ЩИТИ
10.04.2021 / Газета: Чорноморські новини / № 27-28(22246-22247) / Тираж: 8525

В останній день березня владика Української греко-католицької церкви Михайло Бубній, екзарх Одеський, освятив Центр духовної опіки для військовослужбовців у частині «А 1325», що дислокується в Біляївському районі.

Богослужбову каплицю, повідомляє департамент інформації УГКЦ, освячено на честь Покрови Пресвятої Богородиці, покровительки українських воїнів, і Святого Миколая Чудотворця, покровителя мореплавців. Із владикою співслужили військові капелани Одеського екзархату о. Руслан Остафій та о. Олександр Смеречинський.

У зверненні до військовослужбовців владика Михайло від себе особисто і від департаменту військового капеланства УГКЦ привітав командування, офіцерів та весь особовий склад частини з п’ятиріччям її створення. Він зазначив, що Україна завжди гідно протистояла у боротьбі за свою свободу і незалежність, захищала і продовжує захищати територіальну цілісність. «Військовослужбовці та духовенство — це неначе два щити, які боронять від небезпеки. Ви захищаєте від видимого ворога наші українські землі й мирне небо над Україною, а ми, духовенство, підставляємо вам плече і стаємо духовним щитом молитви та благословення Божого, захищаючи вас від невидимих ворогів», — сказав єпископ.

Владика Михайло подякував військовим за достойну службу, за їхню вірність Україні й україн-ському народові, за відвагу, мужність і за недоспані ночі: «Коли всі лягають на спочинок, у вас безперервно продовжує тривати служба. Ви чатуєте над тим, щоб наш спочинок був тихим і спокійним. За це вам велике спасибі».

З нагоди п’ятої річниці створення військової частини подячні грамоти від департаменту військового капеланства і від правлячого екзарха Одеського УГКЦ отримали контрадмірал Олексій Неїжмак, генерал-лейтенант Юрій Содоль, командир військової частини «А 1325» полковник Володимир Могильний, начальник штабу-перший заступник командира військової частини підполковник В’ячеслав Пакало і заступник командира підполковник Дмитро Литвиненко.

Ідея облаштування каплиці народилася ще в 2018 році. Під неї виділили місце у приміщенні військової частини. Роботи велися з благословення владики Михайла Бубнія, стараннями департаменту військового капеланства і за сприяння командування частини «А 1325». Втілити задумане вдалося завдяки пожертвам парафіян катедрального храму Святого апостола Андрія Первозваного, одеського осередку Лицарів Колумба та зусиллям військовослужбовців. Душпастирський супровід воїнів здійснює капелан о. Руслан Остафій.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту