ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Про опалювальний сезон — на апаратній нараді
18.11.2021 / Газета: Вечерняя Одесса / № 129-130(11119-11120) / Тираж: 10407

Одним з актуальних питань, які були розглянуті та обговорені на черговій апаратній робочій нараді Одеської облдержадміністрації, яку провів голова ОДА Сергій Гриневецький — здійснення комплексу заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій під час проходження осінньо-зимового періоду на території Одеської області.

«З метою здійснення координації дій спеціалізованих служб цивільного захисту Одеської області щодо оперативного реагування на виникнення надзвичайних ситуацій та ліквідацію їх наслідків, відновлення руху транспорту на автошляхах області та створення умов для безперебійної роботи об’єктів життєзабезпечення населення, критичної інфраструктури під час можливого ускладнення погодних умов в осінньо-зимовий період 2021 — 2022 років обласною державною адміністрацією та комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ОДА утворено регіональний оперативний штаб з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери області до роботи в зазначений період (у складі представників місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підприємств енергетики та комунального господарства тощо), а також затверджено план заходів щодо забезпечення своєчасного реагування на небезпечні події та надзвичайні ситуації, характерні для осінньо-зимового періоду, із визначенням завдань головам районних державних адміністрацій, сільських, селищних, міських рад та начальникам спеціалізованих служб цивільного захисту», — визначив поточну ситуацію із зазначеного питання директор Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Сергій Готко.

За його інформацією інвентаризовано та перевірено 543 одиниці автономних джерел електропостачання; підготовлено до розгортання: 333 стаціонарних пунктів обігріву на базі адміністративних будівель, будинків культури, об’єктів освіти та соціальної сфери; налагоджено 22 пересувних пункти обігріву на базі вантажних автомобілів ГАЗ-66, ЗіЛ-131, Урал-4320; до регіонального матеріального резерву закладено, окрім спеціалізованого інженерно-технічного обладнання, майже 76 тис. літрів пально-мастильних матеріалів та понад 1450 тон противоожеледних матеріалів.

Службою автомобільних доріг в Одеській області розроблено карту-схему зимового утримання обласних автодоріг державного значення М-05 (Київ — Одеса), М-13 (Кропивницький — Платонове на м. Кишинів), М-14 (Одеса — Мелітополь — Новоазовськ на м. Таганрог), М-15 (Одеса — Рені на м. Бухарест), М-16 (Одеса — Кучурган на м. Кишинів), М-28 (Одеса — Южний в обхід м. Одеса), Р-55 (Вознесенськ — Новий Буг); також на цих автомобільних трасах визначено 32 місця (майданчики) для відстою 1469 одиниць великовантажних автомобілів у випадку прийняття рішення про обмеження чи заборону руху.

Також Сергій Готко закцентував увагу учасників апаратної наради на активній взаємодії та налагодженні зворотньому зв’язку структурними підрозділами Одеської ОДА з різними організаціями регіону щодо узгодження питань про підготовку до осінньо-зимового періоду.

«Нами розроблено порядок взаємодії зі Службою автомобільних доріг в Одеській області, ТОВ «Березівкаагрошляхбуд», ТОВ «Євродор», ТОВ «Автомагістраль — Південь», ТОВ «Ростдорстрой», ГУ ДСНС України в Одеській області, Управлінням патрульної поліції в Одеській області, на випадок виникнення несприятливих погодних умов та надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах Одеської області. За підсумками проведених спільних заходів представники відповідних служб звітували про готовність до дій за призначенням щодо реагування на надзвичайні ситуації, характерні для осінньо-зимового періоду. Також, рекомендовано АТ «ДТЕК Одеські електромережі» здійснити заходи щодо недопущення відключення від електропостачання закладів охорони здоров’я, особливо тих, що у своєму складі мають відділення чи палати інтенсивної або реанімаційної допомоги, а також надають допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19», — додав Сергій Готко.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту