ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Відбулася презентація програми головування України в Стратегії ЄС для Дунайського регіону
18.11.2021 / Газета: Вечерняя Одесса / № 129-130(11119-11120) / Тираж: 10407

Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Олег Муратов взяв участь в презентації програми головування України в Стратегії ЄС для Дунайського регіону.

В рамках панельної дискусії Олег Муратов презентував реалізацію пріоритетних напрямків співробітництва, в розрізі планів та заходів Одеської області, в рамках презентації програми головування України в Стратегії ЄС для Дунайського регіону.

«Україна стала першою європейською державою, що не є членом ЄС, яка головуватиме в Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону у період з листопада 2021-го до жовтня 2022 року. Головування в ЄСДР є важливим етапом процесу європейської інтеграції України, що вкотре підкреслює готовність нашої держави до плідної партнерської співпраці в регіоні», — зазначив Олег Муратов.

Заступник голови Одеської ОДА відзначив, що рік головування в ЄСДР є надзвичайно важливим, адже Україна отримала можливість на одному рівні з державами—членами ЄС формувати порядок денний Дунайського макрорегіону, втілювати власні інтереси в рамках Стратегії та посилювати співпрацю з партнерами в Європейському Союзі. Дунайська стратегія є відмінним форматом для успішної реалізації євроінтеграційного вектору України та поглиблення співробітництва.

В рамках головування України центральним пріоритетом визначено: «Сталий розвиток Дунайського регіону: декарбонізація та трансформація економіки» і «Розвиток людського капіталу та ринків праці». Окрім того, планується спрямувати спільний потенціал на боротьбу з наслідками пандемії COVID-19 і на підтримку впровадження Європейського зеленого курсу та цифровізації. Для нашої держави це ще одна нагода підтвердити стратегічний курс України на європейську інтеграцію.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту